PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La Comissió Executiva de l’Associació Àmbit B30 fixa el full de ruta per als propers mesos

L’Ajuntament de Mollet ha acollit aquest matí la primera reunió de la Comissió Executiva de l’Associació Àmbit B30, després que el passat 21 de maig es constituís formalment com a associació

La reunió ha estat presidida per Josep Monràs, president de l’Associació Àmbit B30 i alcalde de Mollet, i ha comptat amb l’assistència dels diferents integrants de la Comissió Executiva. D’una banda, les vicepresidentes del bloc d’Ajuntaments i Administracions Públiques, Carme Carmona (alcaldessa de Cerdanyola) i Isabel García (alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda) i el tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Sant Cugat, Carles Brugaroles, en representació de l’alcaldessa, Mercè Conesa. 

També ha assistit el representant del bloc d’Universitats, Manel Sabés (vicerector de Relacions Institucionals i de Territori de la UAB); el representant del bloc de Centres de Recerca i Parcs Tecnològics, Xavier López (director general de la Fundació Ascamm); el vicepresident del bloc d’organitzacions sindicals, Enrique Rodríguez; el vicepresident del bloc d’Organitzacions Empresarials, Ramon Alberich; i el secretari de l’Associació Àmbit B30, Joan Carles Sánchez (alcalde de Sabadell).

En aquest sentit, l’alcalde de Sabadell ha assenyalat la importància d’aquesta primera reunió de la Comissió Executiva donat que “materialitza la voluntat de l’Associació Àmbit B30 de convertir-se en un dels principals pols industrials i de manufactura avançada del sud d’Europa”. I ha afegit “m’agradaria recordar els valors afegits d’aquest territori com ara estar a l’entorn de Barcelona o la realitat de talent i innovació que s’hi concentra”.

Joan Carles Sánchez també ha afirmat que la reunió d’avui ha servit per començar a portar tots els projectes a la pràctica: “Avui iniciem el camí administratiu i pràctic. El camí polític ja va començar fa dos anys i ara veiem com aquella idea inicial comença a funcionar”.

La funció de la Comissió Executiva és fer els treballs preparatoris previs i les propostes que posteriorment haurà d’aprovar el Consell General de l’Associació. En aquest sentit, la trobada d’avui ha servit per fixar el Full de ruta per als propers mesos, que estableix els primers passos a seguir per desenvolupar els nou projectes que l’Associació ja va definir com a prioritaris a partir del treball i la diagnosi del territori. Pel que fa al calendari de reunions de la Comissió Executiva, s’ha establert mantenir la periodicitat de les reunions amb caràcter bimensual.

En paraules del seu president, Josep Monràs, “l’Associació Àmbit B30 no s’atura. Hem de continuar treballant amb l’objectiu de projectar el nostre territori i captar activitat econòmica d’arreu del món”. Monràs posava com a exemple la recent participació al Saló Internacional de la Logística. “Tots tenim projectes estratègics, es tracta de fer-los convergir i projectar-los a través del treball conjunt”.

L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, destacava que “sumar dóna oportunitats i això és precisament el que fa B30: sumar l’àmbit públic i el privat per convertir-nos en un espai de referència nacional i internacional. Tenim un territori amb moltes potencialitats per sortir de la crisi”, concloïa.

Com a altres aspectes destacats de la reunió, s’ha informat de les peticions d’adhesió a l’Associació Àmbit B30 de noves entitats, l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya, ACC1Ó, l’Ajuntament de Polinyà, la Unió de Polígons Industrials de Catalunya i el Parc del Sincrotró Alba, que passaran a l’aprovació definitiva del Consell General de l’Associació.