PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple comptarà un any més amb activitats a cinc espais de Sabadell

La cita enguany és el proper diumenge, 14 de juliol. Una vegada més, Sabadell es suma a la celebració de la campanya Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). És per això que la jornada comptarà amb activitats a la Bassa, les Piscines municipals Joan Serra –gestionades per la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC)–, al Cercle Sabadellès 1856, el Club de Tennis Sabadell i al Club Natació Sabadell (CNS). D’aquesta manera, la ciutat torna a contribuir en una iniciativa solidària en favor de les persones afectades per la malaltia.

Avui, durant la presentació de la jornada a Sabadell, el tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Josep Ayuso, ha qualificat la iniciativa com “un acte de sensibilització i, alhora, amb un marcat caràcter ciutadà i social”. En aquest sentit, ha volgut agrair a les entitats de la ciutat “el seu suport en oferir les seves instal·lacions” i ha fet “una crida a la participació del conjunt de ciutadans i ciutadanes”.

Ja fa anys, concretament des del 1994, que la FEM convida tota la societat a “mullar-se” en el sentit literal de la paraula, llançant-se a l’aigua de la piscina més propera per col·laborar en la lluita contra l’esclerosi múltiple. A Catalunya  aquest esdeveniment s’ha consolidat com el segon acte de solidaritat més multitudinari i compta amb el suport de més de 600 piscines.

En aquest sentit, la regidora de Salut, Cristina Moreno, ha volgut “felicitar la FEM per l’èxit assolit amb aquesta jornada” i ha recordat que, tot i que s’ha avançat els darrers anys pel que fa als tractaments de l’esclerosi múltiple, “cal continuar recaptant fons per a la recerca i per als serveis i programes adreçats a les persones afectades per la malaltia i les seves famílies”.

Diumenge, l’activitat programada a cadascuna de les piscines adherides de Sabadell serà la següent:

 

Parc Recreatiu de Sabadell “la Bassa”

A la Bassa, es muntarà un espai promocional per a la venda de productes (tovalloles, samarretes, gorres) des de les 10 del matí fins a les 2 del migdia. Els diners que es recullin es donaran a la FEM.

Durant tot el dia es farà promoció de la campanya i s’animarà a la gent a nedar en solidaritat amb la Fundació. Es donarà un diploma commemoratiu a les persones que ho facin. A les 12 del migdia es convidarà el públic a ficar-se a la piscina, un acte que es repeteix a totes les piscines adherides a la campanya.

 

Cercle Sabadellès 1856

Es reservarà una part de la piscina, de 10 a 18 h, per a les persones que vulguin col·laborar fent metres nedant. Cada participant rebrà un diploma acreditatiu, amb els metres nedats. S’instal·larà una carpa de venda de productes de la campanya. L’any 2012, tal i com ha explicat el directiu del Cercle, Jordi Molet, es va arribar a superar els 65.000 metres amb una participació d'unes 105 persones. “Enguany volem incrementar encara més aquesta quantitat”, ha dit.

 

Club de Tennis Sabadell

L’entitat tindrà un espai dedicat a la venda dels productes de la campanya per a la recaptació de fons. En representació del Club de Tennis, la vicepresidenta Asunción López, ha explicat que “ja portem anys participant a la jornada. La paraula Mulla’t, en aquest cas, està carregada de significació i animo a tothom a prendre part en aquest esdeveniment”.

 

Club Natació Sabadell

La Fundació del Club Natació ha concentrat els actes a la piscina de 25 metres del carrer dels Montcada. Es reservarà un carril a les 9.00h per tothom que vulgui nedar pel Mulla’t. Com és habitual, hi haurà un punt informatiu, amb voluntaris de la FEM, i de venda de productes. L’any passat es van registrar més de 60.000 metres. Així mateix, i tal i com s’ha explicat avui des del CNS, s’implicarà en la preparació de la jornada els infants i joves que participen als campus i esplais d’estiu del Club.

 

Piscines Municipals Joan Serra

Tothom que vulgui col·laborar podrà nedar metres a la piscina i rebrà un diploma acreditatiu. L’any passat es van nedar més de 23.000 metres. També es podran comprar productes de la Campanya o fer donatius. La UFEC, d’altra banda, i tal i com ha explicat la seva representant, Laura Martín, farà una aportació per valor de les entrades puntuals que es venguin aquell dia. “Aquesta és una jornada que ens motiva molt”, ha dit Martín “i fem una crida a tothom perquè hi aporti el seu granet de sorra”.

 

L’esclerosi múltiple

Mulla’t per l’esclerosi múltiple! és una campanya amb exitosa i llarga tradició tant en la vessant de sensibilització com pel que fa a la solidaritat amb els afectats per aquesta malaltia. Els fons recaptats, fruit de donacions i venda de productes, es destinen a la recerca i la millora de les condicions de les persones malaltes.

L’esclerosi múltiple és una malaltia neurològica autoimmunitària que es produeix perquè s’inflama i es perd la mielina o substància blanca del Sistema Nerviós Central. L’origen és encara desconegut.

Actualment existeixen diverses proves diagnòstiques i hi ha, cada vegada més, possibilitat de tractament. Això no obstant, cal continuar investigant. En aquest camp, val a dir que Catalunya és un referent en recerca.

L’evolució de la malaltia i les complicacions que s’hi associen fan que la família sigui clau en l’acompanyament de la persona malalta. I és per això que són importants els programes que els ofereixen eines per entendre-la millor i també aquells que facin possible disposar de les ajudes tècniques que es requereixin en el moment que sigui necessari.

Més informació sobre la campanya al web de la Fundació Esclerosi Múltiple:

 http://mullat.fem.es