PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’edifici municipal de la plaça Vallès tornarà a obrir les seves portes com a equipament educatiu

L’edifici municipal de la plaça Vallès recuperarà l’activitat, conservant el caràcter educatiu i social que han caracteritzat la seva història. L’immoble, que fins l’any 2011, va acollir l’Escola Taller Xalest, serà condicionat properament per convertir-se en seu de dos projectes vinculats amb la formació d’infants i adolescents: el projecte MAPA (Mòdul d’atenció psicoeducativa per a adolescents) i el projecte UEC (Unitats d’escolarització compartida). Aquest nou ús educatiu serà possible gràcies a un acord entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sabadell, que permetrà portar a terme aquests dos serveis educatius adreçat a infants i joves amb necessitats específiques.

En relació amb aquest acord, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Vallès Occidental, Lluís Baulenas, considera que aquesta cessió de l’espai de la pl. Vallès per a la realització d’aquests serveis educatius permetrà continuar l’atenció individualitzada a determinats infants i joves que es troben en situacions personals i/o acadèmiques molt difícils.

Per la seva part, el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, Ramon Burgués, ha comentat que “aquest acord resulta molt positiu per a la nostra ciutat, ja que permet que l’edifici de la plaça Vallès continuï donant un servei a la ciutat i pugui ser aprofitat per dur a terme una tasca educativa i social de gran importància”.

El projecte MAPA (Mòduls d'Atenció Psicoeducativa per Adolescents) permet realitzar un seguiment constant de les realitats de determinats nois/noies i famílies i abordar de forma immediata qualsevol situació de crisi, controlant qualsevol element desencadenant que podria generar un retrocés en la progressió tant terapèutica com de retrobada familiar i social dels i les joves atesos.

El projecte UEC (Unitat d’Escolarització Compartida) permet garantir l’atenció educativa necessària a l’alumnat amb necessitats educatives especials, derivades de la inadaptació al medi escolar en els centres que imparteixen Educació Secundària Obligatòria. De manera excepcional alguns d’aquests alumnes podran seguir part dels ensenyaments corresponents a aquesta etapa en aquestes unitats, on se’ls oferiran activitats específiques.

D’aquesta manera, la ciutat guanyarà nous serveis i, alhora, l’edifici de la pl. Vallès manté el seu vincle amb l’àmbit educatiu i social. Un vincle que ha caracteritzat aquest immoble, obra de l’arquitecte Gabriel Bracons, gairebé des de la seva construcció el 1956. L’edifici de la pl. Vallès ha acollit a les seves aules l’activitat pròpia de l’Escola Santa Gemma, que donava resposta a l’escolarització d’infants amb dificultats greus d’aprenentatge. També ha estat seu de l’Escola Taller d’educació especial Xalest, fins al trasllat d’aquesta a Can Rull l’any 2011.