PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Una delegació de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera visita Sabadell per conèixer el Servei de Mediació

Una delegació de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, encapçalada pel seu alcalde, Jordi Xena, ha visitat aquest matí diferents departaments municipals de l’Ajuntament de Sabadell per conèixer, principalment, el Servei de Mediació del municipi. 

La delegació, formada també pel regidor de Comunicació, Participació ciutadana i Promoció econòmica, Ramon Arabia, i la regidora de Benestar Social, Igualtat de gènere i Sanitat, Isabel Membrives, s’ha interessat pel programa de Sabadell Mediació i la possibilitat d’implantar un programa similar en el seu ajuntament.

Durant la trobada, els responsables del Sabadell Mediació han explicat el model de servei, les línies de treball i els programes que l'integren, com ara els programes: de gestió de conflictes; d’ESCALES, de suport a la convivència a les comunitats de veïns; de suport a la mediació a l'àmbit escolar i d'Agents facilitadors de la convivència.

Igualment se'ls han ofert dades relatives a la tipologia dels casos més comuns o sobre la seva resolució.

Tal i com ha destacat el regidor de Relacions Ciutadanes, Lluís Monge, al llarg de la trobada, “actualment, la mediació com a procediment alternatiu de resolució de conflictes és més necessària que mai, especialment en l'àmbit familiar, on les dificultats, incerteses i la precarietat econòmica i laboral que suposa la crisi ha donat lloc a noves formes de convivència i la mediació fa possible resoldre els conflictes preservant les relacions personals”.

El servei municipal Sabadell Mediació treballa des de l’any 2005 per afavorir la convivència i la cohesió social a la ciutat, a través de programes de prevenció i gestió de conflictes.