PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Un total d’11 nens i nenes sahrauís passaran l’estiu a Sabadell, en el marc d’un projecte impulsat per l’entitat local Sabadell Acull Infants Sahrauís

Un any més, l’entitat Sabadell Acull Infants Sahrauís participa en el projecte de Vacances en Pau, acollint infants sahrauís a la nostra ciutat, com a símbol de solidaritat amb aquest territori. Es tracta d’un intercanvi entre els nens i nenes sahrauís que viuen als campaments de refugiats i els infants de Sabadell per tal de potenciar el coneixement intercultural, la convivència i la solidaritat comuna. En el projecte, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell, col·labora també la Corporació Sanitària Parc Taulí (CSPT), que realitza les revisions mèdiques als tots els infants acollits. Avui els nens i nenes sahrauís i les famílies acollidores han estat rebuts a l’Ajuntament, en un acte presidit pel l’alcalde, Joan Carles Sánchez, al qual ha comptat, també, amb la presència del regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné.

Durant la recepció d’aquesta tarda, el president de Sabadell Acull Infants Sahrauís, Marcos Costa, ha recordat la difícil situació que viu el poble sahrauí, alhora que ha agraït “la tasca que porta a terme l’ajuntament de Sabadell per poder fer realitat aquestes vacances en pau, ja que projectes com aquest enforteixen els lligams entre el Sàhara i Sabadell. De fet, s’ha convertit en el nostre nexe”.

De la seva banda, l’alcalde, Joan Carles Sánchez ha destacat que “aquestes trobades acaben sent més avui un regal per les famílies i per la ciutat, perquè amb la vostra presència i reivindicació aprenem a conèixer el poble sahrauí”.

Enguany, per les vacances dels mesos de juliol i agost, famílies sabadellenques acullen un total d'11 infants sahrauís d’entre 7 i 11 anys. Per a aquesta estada s’han organitzat activitats lúdiques i trobades conjuntes entre totes les famílies i nens. Destaquen les trobades a La Bassa de Sant Oleguer i el cinefòrum a la fresca, que es portarà a terme el proper 12 de juliol a l'escola Pau Casals, on es projectarà el documental "El maestro Saharaui. Oceanos de exilio", acompanyat d’una degustació de cus cus.

El suport municipal a aquest projecte s’emmarca en la voluntat de promoure una política pública local de cooperació internacional, comptant amb la col·laboració del teixit associatiu de la ciutat, els governs locals d’origen i la societat civil del països del sud.

Així, en referència al Sàhara, a banda del projecte de colònies per a infants, l’Ajuntament col·labora, en aquest cas amb l’entitat Solidaris amb el Poble Sahrauí, en el projecte Casa de malalts sahrauís, amb l’objectiu de facilitar l’acollida de persones del Sàhara amb malalties complexes i que viuen en els camps de refugiats.

També es col·labora amb el projecte "Comissió quirúrgica", que compta amb el suport de la CSPT i del Hospital General de Catalunya i gràcies al qual una comissio quirúrgica-formativa de professionals de l’àmbit sanitari es desplacen als Camps de Refugiats del Sàhara Occidental per realitzar consultes, intervenir -si s'escau- quirúrgicament i formar "in situ" al personal sanitari sahrauí dels campaments. Així mateix, cal destacar que Sabadell i l’Argub (al Sàhara) són municipis agermanats, de manera que ja fa anys que es venen establint vincles directes entre tots dos territoris, fomentant l’intercanvi i el coneixement mutu, compartint reptes, valors i recursos.