PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Els advocats d’ofici de Sabadell ja compten amb una rotonda en honor al Torn d’Ofici

La rotonda s’ubica en la intersecció de la Via Alexandra i les avingudes de Lluís Companys i d’Andreu Nin

La rotonda que homenatja la figura de l’advocat del torn d’ofici ja té el seu nom oficial. Ubicada en la intersecció de la Via Alexandra i les avingudes de Lluís Companys i d’Andreu Nin, rep ara oficialment el nom d’Advocacia del Torn d’Ofici. Aquest matí l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, i el degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sabadell, Juan Antonio Garcia Cazorla, han reconegut la tasca que porta a terme el torn d’ofici per aquelles persones que no podrien accedir a un dret fonamental com és el dret de defensa.

Aquest acte ha coincidit amb la celebració de la 3a edició del Dia de la Justícia Gratuïta, una jornada en la qual des dels diferents col·legis d'advocats d'arreu de l'Estat es duen a terme accions i iniciatives per commemorar aquest dia i acostar el torn d'ofici i assistència al detingut al ciutadà i, especialment, per retre un merescut homenatge a la tasca social que duen a terme tots els lletrats i lletrades que hi presten aquest servei.

L’objectiu d’aquesta Jornada és que la ciutadania conegui una mica millor el funcionament de serveis tan transcendentals com ara el torn d'ofici i l'orientació jurídica gratuïta i, per sobre de tot, reconèixer públicament la fonamental tasca social que els advocats i advocades d'ofici duen a terme en defensa dels drets.

En el decurs de l’acte, el degà ha llegit un manifest en reconeixement a la Justícia Gratuïta i a la figura de l'Advocat del Torn d'Ofici i contra la retallada de recursos i contra la llei de taxes judicials. També ha recordat que “la justícia gratuïta és un dret dels ciutadans i ciutadanes que presten eficientment les 24 hores els 365 dies els gairebé 400 advocats d’ofici de Sabadell”.

De la seva banda, l’alcalde ha destacat que “no hi ha democràcia si no garantim la justícia i si no és justícia d’accés universal per al conjunt de la ciutadania; això està en tela de judici avui per les taxes que es volen imposar”. També ha recordat que l’Ajuntament de Sabadell, a través de la Junta de Portaveus, “ha recolzat el manifest del Col·legi d’Advocats de Sabadell, ens hem solidaritzat amb la seva demanda”.

Implicats amb la ciutat

L'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell, fundat el 30 d'octubre de 1905, constitueix una corporació de dret públic, de caràcter professional, emparada per la Llei i reconeguda per l'Administració Central de l'Estat i la Generalitat de Catalunya, amb personalitat jurídica pròpia, i amb plena capacitat per a assolir les seves finalitats.

Compta amb una seu central al carrer de Lacy, número 15, així com 2 delegacions més, als edificis del Jutjats de Sabadell i de Cerdanyola del Vallès.

L'àmbit territorial del Col·legi és el de l'històric partit judicial de Sabadell, que avui coincideix amb els de Sabadell i Cerdanyola del Vallès.

La corporació, ja centenària, ha esdevingut i continua sent un pilar institucional bàsic dins la història i el desenvolupament jurídic i social locals, alhora que una veu consolidada dins del marc nacional i estatal de la professió.

Entre les seves competències, destaquen la d’oferir a la ciutadania un servei gratuït d’orientació jurídica, així com de tramitar i gestionar totes aquelles sol·licituds d’accés a la justícia gratuïta i a l’advocat d’ofici que presenten els ciutadans que no poden sufragar-se un professional de manera privada i que compleixen els requisits legals per accedir a aquest benefici. Igualment, el Col·legi d’Advocats de Sabadell gestiona i controla totes les assistències i actuacions professionals dutes a terme pels advocats que atenen el servei de guàrdia d’ofici durant tots els dies de l’any.