PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell participa en la trobada internacional per establir ponts amb Europa entre nous emprenedors o empresaris novells i empresaris experimentats

Sabadell ha renovat la seva adhesió al projecte Erasmus per a Joves Emprenedors de la Comissió Europea per gestionar intercanvis empresarials a la UE

L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch, participarà demà dimecres, 18 de setembre,  a la trobada internacional sobre el projecte Erasmus per Joves Emprenedors/es de la Comissió Europea. L’acte tindrà lloc a Brussel·les per aprofundir en la metodologia d’aquest programa i compartir experiències. Sabadell s’ha adherit per segona vegada consecutiva  a aquest projecte que ofereix a les persones emprenedores o empresaris/es novells/es la possibilitat de col·laborar durant un període determinat amb un empresari experimentat d’un altre país de la UE. Durant la primera edició d’aquest projecte a Sabadell es van gestionar un total de 16 intercanvis empresarials i en aquesta segona edició ja s’han fet efectius 4 intercanvis des del passat febrer.

En aquests intercanvis el Vapor Llonch compleix la funció d’organització intermediària per difondre el programa, informar, donar suport i gestionar tot el que sigui necessari. En aquest sentit, el Vapor Llonch es converteix en el tercer centre autoritzat de tot Catalunya per rebre les sol·licituds d’aquest Erasmus Emprenedors/es. Hi participen el conjunt dels 27 estats membres de la Unió Europea, a més d’altres països veïns. En total es sumen més de 180 centres intermediaris. Per a realitzar el projecte, Sabadell s'ha associat amb les organitzacions de  Coventry University (Anglaterra), Research Studio eSPARK (Àustria) i la Universitat de Thessali (Grècia), tot i que a la pràctica els intercanvis es poden produir amb tots els socis del projecte.

Des del Vapor Llonch, es gestiona la signatura de l’acord d’intercanvi que inclou les condicions i ofereix una breu preparació a la persona emprenedora abans de marxar. En el cas de Sabadell, les estades es podran sol·licitar des de maig de 2013 fins al febrer de 2015. Els principals requisits que s’han de complir per part de l’emprenedor/a o empresari/a novell/a que desitgi viatjar a qualsevol dels països adherits al projecte és tenir una idea de negoci, acreditar un pla d’empresa o si ja ha creat el seu negoci, tenir menys de 3 anys d’experiència dirigint una empresa. Per acollir-se a aquest programa, l’edat de l’emprenedor no serà un factor determinant en cap cas. En canvi si pot influir el domini d’una llengua estrangera per poder fer l’estada en un altre país. El domini de l’anglès és molt recomanable. Per part de l’empresa que farà d’amfitriona i que acollirà un col·laborador estranger s’exigeix que tingui un mínim de tres anys d’experiència.

A través del programa es tracta d’establir una relació d’igual a igual entre les dues parts i per tant, no es planteja com una opció de pràctiques empresarials.  Les estades són per un període d’entre un mes i màxim de sis mesos amb opció de dividir-la en setmanes i tornar al país d’origen en algun moment si es considera oportú. Per fer front a les despeses de l’estada, la Comissió Europea ha establert una ajut econòmic en funció de la durada i el país on es realitzi. Per a més informació es pot consultar el web www.erasmus-entrepreneurs.eu o  bé www.vaporllonch.net.

Suport

Per difondre el projecte i arribar a les persones interessades es promou el programa per treballar conjuntament amb la col·laboració de  Cambra de Comerç de Sabadell,  CIESC (Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca), ESDI (Escola Superior de Disseny i Indústria), PRUAB (Parc de Recerca UAB), Escola Illa, PIMEC (Petita i Mitjana Empresa de Catalunya)  i SECOT (Sèniors Espanyols per la Cooperació Tècnica).