PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament ratifica tres convenis per cedir nous espais a l’Associació Êthos i a l’Associació de Veïns de Serra d’en Camaró i facilitar així el desenvolupament de les seves activitats

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha signat aquest matí tres convenis de cessió d’espais a dues entitats de la ciutat per tal de facilitar el desenvolupament de les activitats d’aquestes associacions. Es tracta de l’Associació Êthos i de l’Associació de Veïns de Serra d’en Camaró, que podran utilitzar cadascuna part de les dependències municipals de l’edifici de La Torre, ubicat al barri de Serra d’en Camaró. Així mateix, l’Associació de Veïns podrà fer ús, també, de la Casa del Viver municipal. A banda de l’alcalde, han ratificat els convenis el president d’Êthos, Florentino Merino, i el president de l’Associació de Veïns de Serra d’en Camaró, Ramon Fuentes. L’acte de signatura ha comptat, així mateix, amb la presència de la regidora de Serveis Socials, Marta Farrés, el regidor d’Urbanisme, Josep Ayuso, la regidora de Salut, Cristina Moreno, i el regidor de Relacions Ciutadanes, Lluís Monge.

Durant la signatura dels acords, l’alcalde, Joan Carles Sánchez, ha expressat “la satisfacció perquè era un procés complex. Hi havia interessos legítims per part de les dues entitats. D’una banda, Êthos necessita espais per a la seva tasca, que és d’interès públic, i d’altra hi havia la voluntat de l’Associació de Veïns de Serra d’en Camaró que demanava espais per tirar endavant una sèrie d’activitats. Finalment hem trobat un acord, perquè, com diu la dita, parlant la gent s’entén. Vull agrair als presidents de les dues entitats els seus esforços per entendre la complexitat del tema i els neguits dels altres interlocutors”. I ha afegit que “aquesta línia de treball amb el teixit associatiu és una manera de posar en valor com les entitats són capaces de donar resposta i arribar fins on de vegades no arriba l’administració”.

Per part de l’Associació de Veïns de Serra d’en Camaró, Ramon Fuentes, ha afirmat que “estem molt contents com a barri. Entre les dues entitats no hem de tenir problemes per conviure. La gent que en un principi eren més reàcia ja ho ha superat”. En nom d’Êthos el seu president, Florentino Merino, ha assegurat que “els problemes s’han superat i la intenció és col·laborar amb l’Associació de Veïns. Per a nosaltres tenir un nou espai és fonamental. L’entitat està fent un treball que està donant resultats magnífics. Estem contentíssims que s’hagi pogut aconseguir aquest acord i volem agrair a l’Ajuntament tot l’esforç que s’ha fet”.

Segons els convenis avui ratificats, l’Ajuntament autoritza l’ús compartit per les dues entitats de La Torre, situada entre els carrers de Joan Boscà, Frederic Mistral i Joan Amades. En concret una part de la planta baixa, el primer i segon pis seran utilitzats per Êthos, que ubicarà a l’edifici la seva seu i centre de dia; l’altra part de la planta baixa serà per a l’Associació de Veïns, que anteriorment ja desenvolupava la seva tasca a La Torre.

L’Ajuntament ja ha portat a terme a l’immoble les obres necessàries per a la divisió de la planta baixa en dos espais amb accessos independents, deixant  sales i serveis per a cadascuna de les associacions. Pel que fa als patis de l’edifici, seran utilitzats per una entitat cadascun.

D’altra banda, l’Associació de Veïns de Serra d’en Camaró podrà disposar també de la Casa del Viver Municipal, amb accés pel carrer de la Serralada, on podran ubicar bona part dels programes d’activitats i tallers. També en aquest cas, l’Ajuntament està realitzant les obres necessàries per al condicionament interior dels espais de la casa, així com el pavimentat d’un itinerari d’accés des del carrer de la Serralada.

Tant en un cas com en l’altre, el termini d’autorització dels convenis és per 4 anys. Transcorregut aquest període caldrà una nova autorització expressa per part de l’Ajuntament.

L’Associació Êthos és una entitat sense ànim de lucre que treballa per la rehabilitació integral i la reinserció social de persones amb drogodependències, així com també en l’àmbit de la prevenció.

Per la seva part, l’Associació de Veïns de Serra d’en Camaró és també una entitat sense ànim de lucre que persegueix fins d’interès general i que té entre els seus objectius fomentar la cohesió social, la salut, el civisme, la convivència i la cultura popular al barri on porta a terme la seva activitat.