PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell compta amb el tercer punt de subministrament d’AutoGas

L’Estació de servei Repsol està situada a l’Avinguda de Matadepera

Lluís Monge, regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, juntament amb Joaquín Garrote Villar, director territorial de GLP de Repsol a Catalunya han inaugurat avui a Sabadell el tercer punt de subministrament amb AutoGas de Sabadell. Els altres punts de subministrament d’AutoGas estan a la ctra. de Terrassa i c. de Joaquim Blume.

La inauguració forma part del conveni signat per Repsol i l'Ajuntament de Sabadell el 2011, que té per objectiu promoure l'ús de vehicles que es mouen amb AutoGas, un combustible alternatiu també conegut com GLP d'automoció, que ja és el més utilitzat al món amb 21 milions de vehicles en circulació.

Lluís Monge, regidor de Sostenibilitat, ha comentat que “avui és un dia important per Repsol i l’esforç i aposta que fan per la generació d’energia més sostenible per a vehicles de motor. L’Ajuntament està preocupat per la qualitat de l’aire. Per això volem apostar per garantir noves formes de generació d’energia. Aquesta és una aposta immediata, una gran solució perquè significa un estalvi energètic i econòmic. Un exemple és que 20 cotxes de la flota de taxis de la ciutat utilitzen aquesta energia”.

Per la seva banda, Joaquin Garrote, director territorial de Catalunya i Balears de Repsol ha explicat que “Repsol és una companyia innovadora, que aposta per millorar l’economia mediambiental i Catalunya és on té més empenta aquest producte”.

A Sabadell, s’estima que uns 200 vehicles fan servir AutoGas. A Catalunya hi ha uns 4.000 vehicles i en tot l’Estat al voltant de 20.000 vehicles.

Amb aquesta, ja són 43 les estacions de servei a Catalunya, 29 de les quals estan a la província de Barcelona, que ofereixen aquest combustible i situen Catalunya al capdavant del mercat espanyol. Catalunya, de la mà de Repsol, lidera el mercat espanyol d'AutoGas amb el 20 per cent del mercat espanyol.

L'AutoGas, que és utilitzat a Europa per més de nou milions de vehicles, millora la qualitat de l'aire per les seves baixes emissions de partícules i òxids de nitrogen (NOx) i minimitza l'efecte hivernacle amb les seves reduïdes emissions de CO2. A més, permet un estalvi mitjà de com a mínim el 20 per cent respecte als combustibles convencionals.

Repsol lidera la introducció d'AutoGas a Espanya amb més de 200 estacions de servei que ofereixen aquest combustible alternatiu i manté aquesta estratègia amb unes cent noves obertures previstes fins al 2015. Les properes que es posaran en servei a Catalunya estan previstes en els municipis de Roses i Vallirana, i al polígon Pedrosa de Barcelona.

A aquesta iniciativa, Repsol suma la seva estratègia d'oferir incentius a la instal·lació de punts de subministrament privat o `skids' per a usuaris intensius de vehicles i empreses amb flotes. A Espanya ja hi ha operatius més de 300, dels quals 75 es troben a Catalunya.

Els avantatges mediambientals de l'AutoGas li permeten beneficiar-se de les ajudes públiques per a la renovació del parc automobilístic amb vehicles més eficients i de baixes emissions, com el Pla PIVE o el PIMA Aire.

Com a part de l'estratègia per reduir el canvi climàtic, el consistori de Sabadell aplica bonificacions fiscals d'un 50 per cent en l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica als automòbils amb AutoGas i la Generalitat aplica descomptes en els seus peatges als vehicles que fan servir GLP d'automoció .