PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Recepció a una delegació italiana que aquests dies visita Sabadell en el marc d’un projecte Comenius desenvolupat juntament amb l’Institut Pau Vila

El Saló de Plens de l’Ajuntament ha ofert aquest matí una recepció a la delegació de l’escola italiana IC Claudio Casteller, que aquests dies visita la nostra ciutat en el marc d’un projecte Comenius que s’està portant a terme conjuntament amb l’Institut Pau Vila de Sabadell. La trobada l’ha presidit el regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné, i ha comptat amb l’assistència d’una representació del centre sabadellenc que forma part del projecte.

El projecte Comenius que l’Institut Pau Vila està impulsant juntament amb el centre italià es presenta sota el nom de Building bridges across lands, cultures amb generations (Construint ponts a través dels territoris, les cultures i les generacions) i consisteix en l’anàlisi d’aquests ponts, així com en aprofundir en temes relacionats amb la sostenibilitat, impulsant diverses activitats relacionades amb aquests àmbits.

A més de les activitats pedagògiques que es realitzen al llarg del curs a cada centre educatiu, el projecte inclou l'estada dels alumnes del Pau Vila al Veneto durant 10 dies i la rebuda d'alumnes de l'escola italiana IC Claudio Casteller a Sabadell. Els alumnes sabadellencs van visitar Itàlia al mes d’abril i van ser acollits per la família de l’alumne italià que correspongués en cada cas. Ara cada alumne d’Itàlia és acollit a casa per la família de l’estudiant sabadellenc que va rebre a l’abril.

En el cas dels alumnes sabadellencs, el desenvolupament del projecte ha contemplat també classes d’introducció a la llengua i cultura italianes i cal afegir que dins el projecte s’ha treballat amb documentació en anglès. D’aquesta manera, es potencia l’intercanvi i el coneixement de diferents territoris i formes de treballar entre els estudiants europeus, alhora que es reforça l’aprenentatge de llengües estrangeres.

Durant l’estada a Sabadell, es realitzaran diferents activitats pedagògiques com ara visites culturals a diferents indrets de la nostra ciutat i de Barcelona.

El programa Comenius, d’àmbit europeu, té com a objectiu reforçar la dimensió europea en el camp de l’educació infantil, primària i secundària, tot promovent la mobilitat i la cooperació entre centres educatius.

A més del projecte Building bridges... l’Institut Pau Vila també està participant en un altre projecte Comenius: el projecte FEAST, Feeding Europe Applaying Sustanaible Technologies (Contribuïm a alimentar Europa aplicant tecnologies sostenibles).