PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Inici de les obres del col·lector interceptor de les aigües residuals de la Riereta

El col·lector interceptor de la Riereta condueix els abocaments de la zona occidental de Sabadell i dels polígons industrials de Can Torres i de la Unitat Hermètica de Sant Quirze del Vallès fins l’EDAR Riu Sec, i és el col·lector amb un cabal més important de Sabadell. Aquestes aigües es recullen per mitjà d’una cambra interceptora a cel obert.

Tal i com ha comentat el regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Lluís Monge, en la roda de premsa d’aquest matí: “Aquest és un punt molt important perquè és un tram final que recull el 60-70% de les aigües residuals i pluvials de la ciutat. Degut a les pluges s’ha erosionat el talús, i ara cal fer una actuació urgent perquè està descalçat i, en cas que es tranqués per la poca base, aquestes aigües residuals anirien a parar a la riera del riu sec, amb els problemes ecològics que això suposaria”. Monge també ha explicat que es tracta d’una obra “de l’any 89, aquesta és la seva primera intervenció i les obres duraran unes quatre setmanes”.

Degut a les intenses pluges produïdes durant aquest any, s’ha erosionat la cambra interceptora fins el punt que està en perill la seva estructura. L’esfondrament d’aquesta estructura, podria derivar en un abocament d’aigües residuals sense depurar a la llera amb el conseqüent delicte ecològic associat i que l’actuació de reparació esdevingui dificultosa. Per tant, el servei tècnic de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes creu convenient actuar amb caràcter d’emergència per a resoldre-ho.

Les obres associades a aquesta actuació passen per una actuació integral de la zona afectada amb una intervenció a la llera de la Riereta, basada principalment pel reforç de la cambra interceptora amb pedra escullera, reconstrucció per a garantir una caiguda esglaonada de les aigües en temps de pluja i protecció dels talussos. El cost total per a dur a terme aquesta actuació es valoren en 116 mil euros.

Les obres s’executaran per part de la Companyia d’Aigües de Sabadell SA, empresa explotadora del sistema de sanejament en alta de les aigües residuals de Sabadell.