PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell és l’únic municipi de l’Estat espanyol finalista en la categoria de “Ciutats” dels World Smart Cities Awards, que es convoquen en el marc de l’Smart City World Congress

L’alcalde, Joan Carles Sánchez, prendrà part en una ponència en el marc d’aquest congrés internacional el proper dimarts

Sabadell és l’únic municipi de l’Estat Espanyol finalista en la categoria de “Ciutats” dels premis World Smart Cities, convocats en el marc de l’Smart City World Congress, que es celebrarà a Barcelona del 19 al 21 de novembre. La ciutat ha estat escollida com a finalista per la proposta “Sabadell, Ciutat Intel·ligent”. Durant l’acte de lliurament de premis d’aquests guardons, que es portarà a terme el proper dimecres, 20 de novembre, a les 8 del vespre a Barcelona Drassanes, el jurat del concurs donarà a conèixer el guanyador. L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez. D’altra banda, Sánchez participarà en una ponència el proper dimarts, 19 de novembre, en el marc de l’Assemblea Anual de la Red Española de Ciudades Inteligentes (RECI), que es celebra durant l’Smart City World Congress.

En conèixer la decisió del jurat, que ha seleccionat com a finalista Sabadell juntament amb Buenos Aires, Rio de Janeiro, Taiyuan, Berlín i Copenhaguen, Joan Carles Sánchez ha comentat que “ens sentim molt honorats i orgullosos per aquest reconeixement. Ser finalista en aquest àmbit a nivell mundial ja és un gran mèrit, que demostra que en el desenvolupament de l’estratègia Smart, Sabadell està entre les primeres ciutats del món, treballant al màxim per ser més eficients, sostenibles i transparents, aprofitant les oportunitats que ens brinden les noves tecnologies per proporcionar millors serveis als ciutadans i gestionar millor els recursos”.  Cal recordar, així mateix, que aquest nou reconeixement per a Sabadell se suma a altres anteriors en l’àmbit Smart. Així, l’any passat, la ciutat es va emportar el premi WeGo com a model mundial en gestió eficient.

L’estratègia Sabadell, Ciutat Intel·ligent, per la qual la ciutat ha estat distingida als World Smart Cities Awards, té com a objectiu la millora de la qualitat de vida de la ciutadania tot aprofitant les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

A més de la categoria de “Ciutats”, els World Smart Cities Awards també identifiquen projectes i iniciatives que contribueixin al desenvolupament de ciutats intel·ligents. En la seva tercera edició, aquests guardons han rebut més de 200 candidatures de 35 països.

Ponència dimarts

Un dia abans del lliurament dels premis, Joan Carles Sánchez participarà en una ponència sobre “Les col·laboracions público-privades per la prestació de serveis urbans”. Serà el proper dimarts, 19 de novembre a les 6 de la tarda a Fira Barcelona (Recinte Gran Via 2, L’Hospitalet del Llobregat), en el marc de l’Assemblea Anual de la RECI, que se celebra durant l’Smart City World Congress.

A la ponència també prendran part els alcaldes de Madrid, València, Guadalajara i Vitòria, membres de la RECI, de la qual Sabadell forma part des del seu naixement.

La Red Española de Ciudades Inteligentes és una entitat que agrupa gairebé una trentena de municipis compromesos amb l'última tecnologia i que té com a finalitat crear una xarxa oberta per propiciar el progrés econòmic, social i empresarial de les ciutats a través de la innovació i el coneixement, prestant especial atenció a les tecnologies de la informació i la comunicació.

Estratègia Sabadell, Ciutat Intel·ligent

Amb la voluntat d’avançar en l’estratègia Smart, Sabadell va definir 34 projectes que es concreten en el programa Sabadell, Ciutat Intel·ligent. Projectes innovadors, que siguin susceptibles de rebre finançament europeu i que cerquin també la participació del sector privat o centres tecnològics. Entre aquests projectes hi ha, per exemple, la implantació de la recollida pneumàtica a la zona centre i la substitució per llums de LED al 30% de l’enllumenat públic de Sabadell. En aquest darrer cas, la instal·lació de led permetrà estalviar una mitjana d’un milió d’euros l’any i un 30% d’energia, a més de convertir Sabadell en pionera a l’Estat i a Europa pel model de gestió que planteja, mitjançant un contracte amb una Empresa de Serveis Energètics (ESE).

Per tal de fer possibles aquests projectes, l’Ajuntament va signar un conveni amb un total de 27 empreses i institucions, que van manifestar la voluntat de sumar-se a l’estratègia Sabadell, Ciutat Intel·ligent. Aquest partenariat ja està treballant per desenvolupar iniciatives en tots els àmbits de la gestió urbana (mobilitat, medi ambient, comunicacions, serveis socials, dinamització del teixit empresarial o modernització de l’administració pública). Alguns exemples d’aquestes iniciatives en què es treballa són l’ampliació de la telegestió del reg dels parcs i jardins, comptadors intel·ligents a equipaments municipals i habitatges públics o també la implantació de noves tecnologies per a la traçabilitat dels residus, per exemple, amb la instal·lació de sensors als contenidors o GPS als camions de recollida, entre altres.

Així mateix, Sabadell participa activament en diferents xarxes supramunicipals en l’àmbit Smart, com ara la RECI, la xarxa europea Civitas, la City Protocol Society i el Comitè de Normalització de Ciutats Intel·ligents d’AENOR.