PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Un total de 18 activitats commemoraran el Dia Internacional dels Drets Humans

L’Ajuntament de Sabadell i l’Oficina del Síndic desenvolupen, des d’ara i fins el 21 desembre, tot un seguit d’activitats sota el títol de “Sabadell, ciutat de valors amb els Drets Humans” i amb el lema de “Tinc un somni”, en commemoració del 50è aniversari del discurs de Martin Luther King el 28 d’agost de 1963.

Aquest programa, que es desenvolupa per segon any consecutiu, engloba les següents commemoracions: el Dia Internacional dels Drets dels Infants (20 de novembre), de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre), dels Drets Humans (10 de desembre) i el del Migrant (18 de desembre).

Quim Carné, regidor de Drets Civils i Ciutadania, ha comentat en la roda de premsa d’aquest matí que “la regidoria neix precisament a partir del Pacte de Valors, de defensar els drets ciutadans per a tots i totes i evitar discriminacions per raó d’edat, gènere, orientació sexual, origen o capacitats”. Carné ha destacat “que el programa compta amb 18 activitats gratuïtes fruit del treball de les taules i consells de participació a més de 15 entitats com ara l’Alliance Française, Amnistia Internacional, Càritas, Ciutadans Anònims per la Pau, Casal Argentino de Sabadell, Fundació Vicente Ferrer, Intermón Oxfam, La Lliga dels Drets dels Pobles, Mans Unides, MEV, MCECC, Scai, CCOO, CONC i la Xarxa Solidària Sabadell- Colòmbia”.

Mª del Rosario Vázquez, representant de la Xarxa Sabadell-Colòmbia, ha qualificat el programa “com el més ampli que he vist mai”. Ha comentat la importància des Dies Internacionals perquè “són revindicacions de diferents col·lectius i una exigència cap els Estats. Són fites assolides i exigències durant tot l’any. I després d’aquesta commemoració quedaran per a la ciutat un seguit de recursos com ara monogràfics, programes i fons documentals per a la ciutadania i les entitats”.

Rita Huybens, presidenta de la Lliga dels Drets dels Pobles i de l'SCAI ha felicitat “el treball municipal per treballar des de diferents departaments” i ha qualificat de “preocupant el no compliment dels Drets Humans”. Pel que fa al programa d’aquest any ha destacat “la distribució en el temps dels diferents actes, la diversitat de col·lectius que hi participen i haver aconseguit un programa d’actes de sis setmanes amb temps per a tothom per participar-hi”.

L’acte central del Dia dels Drets Humans, es realitzarà el mateix 10 de desembre al matí a Fira Sabadell (c. Tres Creus, 202), amb una activitat adreçada als joves de diferents instituts de la ciutat, en el qual tots ells formularan un somni relacionat amb els Drets Humans, i per la tarda a les 7  tindrà lloc a la Casa Duran (c. del Pedregar,7) l’acte institucional, on el somni serà formulat en aquest cas pels membres i representants de les associacions que formen part de les diferents taules participatives de la regidoria de Drets Civils i Ciutadania. A més, durant l’acte, tindrà lloc la conferència de Vanessa Valiño, Directora de l’Observatori (Drets econòmics, socials i culturals (DESC)  i  el testimoniatge de la jove estudiant de Teheran,  Ameneh Bahrami.

L’acte central del Dia del migrant, es realitzarà el mateix 18 de desembre a les 7 de la tarda amb la recepció de tot un seguit de Cònsols de diferents països d’origen de ciutadans de Sabadell. En aquesta recepció també hi haurà la conferència “Drets humans i immigració” a càrrec de  Santiago Vidal,  jutge de l’Audiència de Barcelona.

Altres recursos:

- Monogràfic i un Fons Documental sobre els Drets Humans, realitzats per l’Oficina de Drets Civils el desembre de 2012;

- Monogràfic sobre els Drets dels infants, editat per l’ODC (desembre 2012).

- Taller d’antirumors als instituts, a través de la imatge (organitza la xarxa solidària Sabadell-Colòmbia)

- Programa d’Educació en Valors, del Síndic de Greuges de Sabadell

- Fons documental de les BIMS( biblioteques municipals)

- Xerrada “Els Drets Humans”, a càrrec de l’Oficina de Drets Civils, a disposició de tots els centres educatius i entitats de la ciutat, prèvia reserva.

- Campanya Mundial per l’Educació, promoguda per l’ONG Educació sense fronteres, prèvia reserva a través del programa Ciutat i Escola.

- Propostes educatives d’entitats de Sabadell, prèvia reserva a través del programa Ciutat i Escola.

L’oferta d’activitats és fruit del treball entre diferents departaments municipals de l’Ajuntament (Drets Civils i Ciutadania, Cultura, Educació i Serveis Socials) juntament amb les 27 entitats que treballen els Drets Humans i Civils i les  migracions.

Tota la programació a

https://www.sabadell.cat/images/dretscivils/pdf/progdretshumans13.pdf