PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La Casa Duran acull l’acte central del Dia Internacional dels Drets Humans

Ahir al vespre, la Casa Duran va acollir l’acte central del Dia Internacional dels Drets Humans. Diferents membres i representants de les associacions que formen part de les diferents taules participatives de la regidoria de Drets Civils i Ciutadania van expressar els seus somnis. Així, per exemple, el Consell de Solidaritat i Cooperació va triar aquest somni: “Tenim  un somni: un món més just, més sensible, més solidari: sense pobres, sense rics, sense corruptes… Aquí i allà – allà i aquí. Un món on les persones són lliures de construir el seu propi desenvolupament, sense imposicions, sense coerció, sense murs, sense  «concertines». Aquí i allà – allà i aquí”.

Tal i com va comentar l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez “tots els grans líders han expressat els seus ideals a través dels somnis. És el cas, per exemple, de Martin Luther King, que a través del simbolisme del somnis va abordar la segregació racial amb la intenció de provocar un canvi de consciència al seu país”.

En el mateix sentit, l’alcalde va afegir “aquests líders potser ens queden lluny però el fet més important és prendre consciència que els petits gestos de no resignació poden canviar el món. Es tracta d’una actitud personal que cadascú pot exercir en el seu dia a dia. Per això us encoratjo a impulsar el compromís de no resignació davant els assetjaments que poden vulnerar els drets humans i la dignitat de la gent”.

L’acte institucional també va comptar amb la conferència de Vanessa Valiño, directora de l’Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC) i el testimoniatge de la jove estudiant de Teheran, Ameneh Bahrami.

L’Ajuntament de Sabadell i l’Oficina del Síndic han desenvolupat tot un seguit d’activitats sota el títol “Sabadell, ciutat de valors amb els Drets Humans” i amb el lema “Tinc un somni”, en commemoració del 50è aniversari del discurs de Martin Luther King el 28 d’agost de 1963.

Més informació a

www.sabadell.cat/dretscivils