PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La Casa Duran acull l’acte central del programa “2014 per la llibertat d’expressió LGBTI“

Durant la trobada, s’ha signat la carta d’adhesió de l’Ajuntament de Sabadell i entitats esportives de la ciutat a la Carta contra l’homofòbia en l’esport

Aquesta tarda s’ha celebrat a la Casa Duran l’acte institucional del programa “2014 per la llibertat d’expressió LGBTI“, un programa impulsat a Sabadell amb motiu de la commemoració del Dies Internacionals LGBTI: Dia Internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que es commemora el 17 de maig, i el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI (28 de juny). Durant la trobada d’avui, s’ha signat l’adhesió de l’Ajuntament de Sabadell, el Centre d’Esports Sabadell, el Club de Tennis Sabadell, el Club Natació Sabadell, el Cercle Sabadellès 1856 i l’Associació de Clubs de Futbol a la “Carta contra l’homofòbia en l’esport”, promoguda per ADI (Associació Deportiva Ibérica) i Panteres Grogues Barcelona.

Tal i com ha  comentat l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, “crec que és important tenir la força social que avui trasllada Sabadell amb aquest acte i compromís, perquè s’han assolit drets però aquests poden córrer el risc de perdre’s” i ha afegit que “l’acció d’avui és molt rellevant perquè a la societat tendim a excloure a qui és diferent” i ha ressaltat la necessitat de lluitar contra qualsevol discriminació.

Per la seva banda, el regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné, ha ressaltat la tasca que es porta a terme des de la regidoria “per defensar els drets dels ciutadans i ciutadanes. Un treball que fem durant tot l’any a través, entre altres serveis i accions, de l’Oficina de Drets Civils o la tasca que es porta a terme des d’organismes com la Comissió de la Convivència, des d’on treballem perquè ningú se senti discriminat”. També s’ha referit a altres accions com el treball que realitza el Sabadell Atenció Jove (SAJ) o els programes pedagògics contra qualsevol tipus de discriminació.

La intervenció de Quim Carné ha precedit una xerrada sobre la percepció del llenguatge i les actituds homòfobes a l’esport, a càrrec de la Dra. Montserrat Martí, membre del Grup de Recerca en Esport i Activitat Física (GREAF) de la Universitat de Vic i del periodista esportiu Víctor Patsi.

Tot just abans de la signatura d’adhesió, el tinent d’alcalde i regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso, ha explicat que “avui tenim l’oportunitat de fer palesa la complicitat d’entitats de Sabadell en contra de l’homofòbia. Una oportunitat de fer palès que la nostra ciutat rebutja qualsevol discriminació perquè defensem el dret a la igualtat, la llibertat i el dret a ser diferents”.

Jacques Schoofs, president de Panteres Grogues Barcelona, ha dit que “avui és un dia importantíssim per a tot l’Estat perquè és el primer cop que es signa aquest tipus de compromís per part de clubs esportius i un Ajuntament”.

Marc Andreu Garcia, vocal d’ADI (Asociación Deportiva Ibérica), ha volgut felicitar els signants, posant en valor “accions valentes com la d’avui per enfrontar-se a l’homofòbia. Hem de seguir en aquest camí per poder eradicar-la”, ha dit. “Gràcies a iniciatives com aquesta podem dir que Sabadell està lluitant activament contra l’homofòbia”.

L’acte ha estat moderat i conduït pel Síndic Municipal de Greuges de Sabadell, Josep Escartín.

Durant la trobada, s’ha projectat el vídeo “L’Amor és lliure”, un rap en contra de l’homofòbia, a càrrec de Nel.lo Caramelo.

Els actes del programa “2014 per la llibertat d’expressió LGBTI“  recullen les activitats que diferents entitats de la ciutat i el propi Ajuntament han dissenyat per tal de treballar conjuntament amb la sensibilització de la ciutadania en general i combatre les discriminacions que algunes persones pateixen per motiu de la seva orientació sexual.