PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell rep els infants sahrauís acollits per diferents famílies durant els mesos de juliol i agost

Els nens i nenes sahrauís i les famílies de la ciutat que els acullen durant aquest estiu van ser rebuts, ahir per la tarda, al Saló de Plens de l’Ajuntament. L’acte, presidit per l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, va comptar amb la presència del regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné i del president de Sabadell Acull Infants Sahrauís, Marcos Costa.

Durant la trobada, l’alcalde va recordar que les vacances que els infants sahrauís passen a la nostra ciutat formen part dels vincles que uneixen Sabadell amb el Sàhara, destacant que fa 25 anys que Sabadell i l’Argub són municipis agermanats. “En aquest aniversari, la nostra voluntat és reiterar aquell acord del 1989 per posar en evidència que els drets dels sahrauís no estan sent respectats”. En aquest sentit, els actes i accions que s’organitzen a l’entorn d’aquest agermanament “tenen per una banda l’objectiu de fer pedagogia i sensibilitzar i d’altra el de reivindicar els drets d’un poble”. Així mateix, Joan Carles Sánchez va voler “agrair a les famílies acollidores la seva implicació i desitjar als nens i nenes que gaudeixin d’aquests dies a la nostra ciutat”.

El president de Sabadell Acull Infants Sahrauís, Marcos Costa, va voler “agrair a l’Ajuntament, a la regidoria de Drets Civils, a la Corporació Parc Taulí, a les famílies i a tots els que col·laboren l’esforç i la implicació per fer possible aquest projecte, malgrat els temps que corren”.

Cada any, l’entitat Sabadell Acull Infants Sahrauís participa en el projecte de Vacances en Pau, acollint infants sahrauís a la nostra ciutat, com a símbol de solidaritat amb aquest territori. Es tracta d’un intercanvi entre els nens i nenes sahrauís que viuen als campaments de refugiats i els infants de Sabadell per tal de potenciar el coneixement intercultural, la convivència i la solidaritat.

Amb el projecte, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell, col·labora també la Corporació Parc Taulí, que realitza les revisions mèdiques als tots els infants acollits, i la dentista Dra. Marrero.

Aquest estiu, durant els mesos de juliol i agost, famílies sabadellenques acullen un total de 8 infants sahrauís d’entre 7 i 11 anys. Per a aquesta estada s’han organitzat activitats lúdiques i trobades conjuntes entre totes les famílies i nens.

Destaca la trobada del proper 19 de juliol, de 2/4 d’11 a les 5 de la tarda,  a la plaça de l’Argub, en la qual els infants sahrauís acollits de la província de Barcelona  i els infants dels diferents casals d’estiu de la ciutat es coneixeran d’una forma lúdica i solidària. La jornada tindrà com a eslògan “Una  mina, una flor”, i vol recollir les flors que faran els infants i enviar-les al Sàhara Occidental perquè siguin  plantades  davant del mur de la vergonya.

Aquest any s’ha comptat amb la presència de joves del projecte XESI (Xarxa Educativa Solidaria i Intercultural) a la recepció, ja que de formar voluntària s’estan implicant en les diferents activitats relacionades amb la commemoració dels 25 anys.

Agermanament de Sabadell

Aquest any 2014 la ciutat de Sabadell commemora els seus 25 anys d’agermanament amb l’Argub, Sàhara Occidental i, per això  s’han organitzat un conjunt d’actes a la ciutat, creant una comissió de treball especifica en el marc del Consell de Solidaritat integrada per la regidoria de Drets Civils i Ciutadania, la comissió permanent i la comissió de sensibilització del Consell de Solidaritat i Cooperació, Solidaris amb el Poble Sahrauís, Sabadell Acull Infants Sahrauís, l’Hospital Parc Taulí, l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR).

La comissió també està fent balanç i reflexionant sobre el paper del municipi vers aquest conflicte dins del marc de la realitat actual.

L’Ajuntament de Sabadell també col·labora amb l’entitat Solidaris amb el Poble Sahrauí dins del projecte de la Casa de Malalts Sahrauís per facilitar l’acollida de persones del Sàhara amb malalties complexes que viuen en els camps de refugiats i en els territoris ocupats, i en el projecte de la Comissió quirúrgica sanitària. En tots els projectes es compta amb una implicació important de la Corporació Sanitària Parc Taulí i, amb la Casa de Malalts, amb l’Hospital General de Catalunya.