PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Consell Esportiu de Sabadell, present en la signatura del Protocol d’intencions per a la col·laboració entre la Secretaria General de l’Esport i la UCEC per als anys 2014 i 2015

El secretari general de l’Esport i president del Consell Català de l’Esport, Ivan Tibau, i el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo, han segellat un acord que referma, per una banda, l’aposta de l’executiu català per la promoció de l’esport escolar i de l’altra, el compromís de la UCEC en l’impuls, la promoció i la col·laboració de l’esport escolar, així com el suport a la coordinació dels consells esportius. L’acte de signatura ha comptat amb l’assistència de representants dels Consells Esportius de tot el territori. En nom del Consell Esportiu Vallès Occidental Sabadell, hi ha assistit el seu president i alhora tinent d’alcalde i regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso, qui també és secretari de la UCEC.

El protocol marca com un dels objectius principals la promoció conjunta del model d’esport en edat escolar, basat en els valors educatius de l’esport, en el foment dels hàbits saludables i en la introducció progressiva d’una oferta poliesportiva destinada a les etapes d’iniciació esportiva.

En aquest sentit, Consell Català de l’Esport i Consells Esportius han arribat a l’acord de preparar un projecte pilot per a la implementació d’un programa de valors dins dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya per formular un nou sistema de puntuació i classificació que integri indicadors referits a valors i comportaments dels participants. A la pràctica, això significa que, a més a més de la puntuació esportiva, en els resultats i classificacions de les competicions dels Jocs Esportius es tindran en compte les actituds personals i les col·lectives, així com el joc net. Durant la propera temporada esportiva s’iniciarà una experiència pilot en un mínim del 50% dels consells esportius de Catalunya, a totes les demarcacions territorials, i en un mínim d’una categoria i d’una tipologia d’esport.

Un altre dels aspectes importants del protocol signat és que els Consells Esportius col·laboraran en la implementació d’un programa pilot de foment dels hàbits saludables per a infants, adolescents i joves dins dels programes dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya i del Pla Català d’Esport a l’Escola.

La Secretaria General de l'Esport i la UCEC, amb aquest protocol mostren la voluntat de continuar treballant conjuntament en la implementació del Pla Estratègic d'Esport Escolar de Catalunya i en el desenvolupament dels programes d'Esport Escolar de la Generalitat, com un dels actius que s’han de preservar per seguir millorant el servei envers els infants, adolescents i joves, i per establir els fonaments per a l'esport en edat escolar dels propers anys.

El president del Consell Esportiu de Sabadell i regidor d’Esports, Josep Ayuso, ha valorat molt positivament la signatura del protocol, afirmant que “la col·laboració entre institucions és fonamental per l’assoliment de projectes que, com els que porten a terme els Consells Esportius, fan possible estendre la pràctica esportiva entre els més joves. Des de Sabadell, sempre hem considerat de gran importància el foment de l’esport entre els nostres ciutadans i ciutadanes. No només concebut des de la vessant competitiva sinó com un transmissor insubstituïble de valors de ciutadania i un important instrument per a una societat més cohesionada. Per això, totes les passes que fem per fomentar-lo es tradueixen en un benefici col·lectiu”.

Consell Esportiu de Sabadell

Durant el curs 2013-2014, prop de 12.000 infants han practicat esport setmanalment a les diferents lligues, trobades i campionats programats des del Consell Esportiu Vallès Occidental-Sabadell. Han continuat, doncs, els bons índex de participació, igualant o fins i tot superant la inscripció en alguns esports d’equip respecte al curs passat. Hi destaca el futbol sala amb 2.279 inscrits. També la inscripció dels esports individuals (atletisme, rítmica, aeròbic o patinatge) o les dels programes d’iniciació esportiva (tant prebenjamí com a P4 i P5) registren bones dades.

A aquestes xifres cal sumar els usos dels plans de promoció esportiva, que estan dins del programa “Ciutat i Escola” i que tenen com a objectiu donar facilitats als centres per tal que els alumnes puguin gaudir d’una nova modalitat esportiva dins de l’horari lectiu. En aquest programa, el Consell ha enregistrat 1.732 participants més que el curs passat, arribant als 7.018 nens i nenes (al marge dels programes d’Iniciació Esportiva i Jocs Escolars).  Els esports amb més demanda continuen sent l’esport adaptat (organitzat conjuntament amb l’entitat ECOM i en la qual els alumnes fan pràctica esportiva adaptada com el bàsquet amb cadira de rodes) i l’atletisme, que ha enregistrat gairebé 700 alumnes a l'aire lliure i més de 600 en pista coberta.

Un altre dels àmbits de treball ha estat, un curs més, la formació de tots els col·laboradors de l’esport escolar.  S'han format 496 persones, 70 més que el curs passat.

El conjunt de programes que es gestionen des del Consell Esportiu han enregistrat, el curs 13-14, un total de 20.866 usos: 11.649 la iniciació esportiva i jocs esportius escolars, 7.018 els plans de promoció, 1.703 el Concurs Cultural Esportiu i 496 els cursos de formació. A banda dels participants al Pla Català de l'Esport, dels quals encara no es disposa de dades definitives.