PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El grup de teatre Al Galliner seran els pregoners de la Festa Major de Sabadell 2014

El pregó d’enguany posa en valor el talent teatral local

Els membres de la companyia de teatre Al Galliner seran els encarregats, enguany, de donar el tret oficial de sortida a la Festa Major de Sabadell. D’aquesta manera, la ciutat vol homenatjar la gran activitat teatral que la caracteritza i que ha estat i és planter d’actrius, actors, coreògrafs i altres professionals de reconegut prestigi arreu. Aquesta voluntat de reconeixement a les arts escèniques es plasmarà, també, en l’espectacle inaugural immediatament posterior al pregó, protagonitzat per infants i joves de les entitats de teatre i escoles de dansa i música de Sabadell.

Precisament aquest 2014, Al Galliner commemora el seu 10è aniversari. Entre els actes previstos per aquest any, durant el 30 Nits la companyia és al càrrec dels Capvespres de Dramatúrgia al Museu del Gas i la propera tardor reestrenarà, completament revisat i al Teatre Principal, el seu primer espectacle, Tres Tristos Traumes, basat en textos de Pasqual Alapont i que van estrenar per primer cop el 2004. Formada per Marc Rius, Òscar Castellví, Xavi Salavert i Albert González, la companyia ha produït durant la seva trajectòria diverses propostes com La ràbia que em fas i també Els Justos, d’Albert Camus.

Al Galliner es dedica professionalment al teatre. Segons les característiques dels muntatges també compten amb la col·laboració d’altres actors. Així mateix, la companyia promou altres activitats com visites teatralitzades, espectacles per encàrrec, animacions o activitats formatives relacionades amb les arts escèniques.

Espectacle Inaugural

En la línia de donar protagonisme a la vida teatral de Sabadell, l’Ajuntament ha produït una proposta de teatre musical que, just després del pregó, formarà part, també, del tret oficial de sortida de la gran celebració de la ciutat.

L’espectacle inaugural, anomenat Oliver Medley, serà una versió d’algunes peces del musical Oliver, adaptades a un contingut festiu per donar, així, la benvinguda a la Festa Major.

L’espectacle estarà dirigit per Carles de la Rosa, sota la direcció coreogràfica de Montserrat Argemí. La direcció musical és de Francesc Membrives.

Després d’un càsting obert a totes les escoles i entitats de teatre i música de la ciutat s’han triat actrius i actors d’entre 10 i 16 anys per participar en la proposta. Els alumnes que prendran part en l’espectacle procedeixen de: Escola de Dansa Bots, CEME, Escola Municipal de Música, El Gimnàs, Centre Sant Vicenç, Joventut de la Faràndula i Escola Sifasol.