PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament cedeix una part de l'Hostatgeria de la Salut a la Fundació Mare de Déu de la Salut

L’immoble s’utilitzarà de forma compartida amb l’Associació de Defensa Forestal (ADF)

A través d’aquest conveni, l’Ajuntament de Sabadell cedeix l'ús d'una part de l’Hostatgeria del Santuari de la Salut, per un termini inicial de quatre anys, amb caràcter gratuït, de conformitat amb les condicions del conveni, a la Fundació Mare de Déu de la Salut. 

La Fundació Mare de Déu de la Salut és una entitat privada, sense ànim de lucre, que persegueix fins d’interès general i que té com objectiu la realització d’activitats culturals vinculades amb el culte a la Mare de Déu de la Salut. A través d’aquest conveni, aquesta entitat  no haurà de sol·licitar  a l’Ajuntament els permisos per utilitzar puntualment l’edifici.

Tal i com ha comentat l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, durant l’acte de signatura del conveni “tenim la voluntat de col·laborar amb el Bisbat a l’hora de difondre una realitat que conforma la nostra cultura, refermant una part de la nostra història”. També ha recordat que “el que fem és facilitar que hi hagi més activitats en l’entorn del Santuari”.

Per la seva banda, monsenyor Josep Àngel Saiz Meneses, bisbe de Terrassa i president de la Fundació Mare de Déu de la Salut, ha volgut expressar el seu “goig, satisfacció i agraïment a l’Ajuntament per aquesta cessió, perquè redundarà en el bé de les persones i feligresos de Sabadell i de tota la comarca”. També ha recordat que “quan la Mare de Déu de la Salut va ser declarada patrona va adquirir una repercussió més gran” i ha afegit que “el que volem des de la Fundació és aprofundir i treballar la dimensió espiritual, però també cultural i social”.

El conjunt de l’immoble de l’Hostatgeria del Santuari de la Salut està distribuït al voltant d’un pati i consta de dues plantes, amb un cos principal en forma de L on es troba l’anomenada Hostatgeria, un cos adossat només de planta baixa on hi ha l’antiga ermita de Sant Iscle i Santa Victòria i, a part, un cos independent destinat als lavabos.

L’edifici està inclòs en el Pla Especial del Patrimoni de Sabadell, on consta la protecció documental d’una part de l’edifici, concretament l’antiga ermita de Sant Iscle a la planta baixa, i també hi ha diverses parts que estan museïtzades. 

En concret, és objecte d’aquesta cessió els espais del recinte de l’Hostatgeria, tant en planta baixa com en planta pis, a excepció de l’antiga ermita de Sant Iscle i Santa Victòria i de la sala de recepcions de la primera planta, ja cedida. El pati d’accés serà d’ús compartit amb l’altra entitat autoritzada per l’Ajuntament, així com els lavabos que estan adossats al recinte i que són d’ús públic per a tots els visitants del Santuari. L’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) continuarà utilitzant la sala de recepcions de la primera planta de l’Hostatgeria.

Es constituirà una Comissió de seguiment del conveni,  formada per representants municipals, el regidor de Drets Civils i Ciutadania, actualment Quim Carné, i per representants de la Fundació Mare de Déu de la Salut. Aquesta comissió tindrà la funció genèrica de vetllar pel compliment dels pactes que s’inclouen en el conveni per garantir el bon ús i funcionament de l’equipament i, si s’escau, facilitarà la col·laboració entre l’entitat i l’Ajuntament en la realització d’activitats d’interès comú. Es reunirà anualment, i de forma extraordinària sempre que sigui convenient.