PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Reconeixement a la trajectòria esportiva del nedador màster Josep Claret

En 20 anys ha batut 20 rècords del món i 41 d’Europa

L’Ajuntament ha acollit aquesta tarda un reconeixement al nedador Josep Claret per la seva brillant trajectòria esportiva, sobre tot vinculada a la natació màsters. Durant la trobada, que ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde de Presidència i regidor d’Esports, Josep Ayuso, s’han reconegut les importants fites assolides per Claret, que han inclòs 20 rècords del món i 41 d’Europa. En els 25 anys d’aquest nedador en la categoria màsters, ha nedat més de 600 proves.

En paraules del tinent d’alcalde, Josep Ayuso, “el que avui fem és un acte de justícia per la trajectòria de Josep Claret i per l’orgull de fer ciutat portant el nom de Sabadell arreu. Agrair-te el teu compromís i desitjar que continuïs practicant esport”, ha comentat dirigint-se a Claret.

Per la seva banda, el veterà nedador del Club Nagi ha volgut “agrair a l’Ajuntament aquest reconeixement i espero seguir nedant defensant els colors del Club Nagi i de la ciutat, deixant el nom de Sabadell el més alt possible”. Sobre el seu secret per assolir els múltiples triomfs que ha aconseguit al llarg de la seva trajectòria, ha explicat que “la resposta és la motivació per aconseguir unes fites i per la superació personal”.

Nascut el 1944, Josep Claret ha participat des del 1989 en 13 Campionats d’Europa, conquerint 23 medalles (11 primers, 7 segons i 5 tercers), i 12 Campionats del món, aconseguint 21 medalles (9 primers, 6 segons i 6 tercers). Actualment és Campió d’Europa de 50 i 100 papallona 65 +; Campió del món de 100 papallona 70 +; Recordman d’Europa de 50 papallona categoria 60-64 anys en piscina 50 metres; Recordman del món, categoria 65-69 anys, en piscina de 25 de 50 i 100 papallona i de 50 papallona en piscina de 50 metres. També és Recordman del món, categoria 70-74 anys, en piscina de 25 metres de 100 papallona i Recordman mundial, categoria 70-74 anys, en piscina de 50 metres de 50 papallona.

Segons ell mateix explica, entrena diàriament entre 2.500 i 3.000 metres i fa una sessió de preparació física. Pel que fa a la competició participa en una o dues competicions mensuals (regionals o nacionals) i a tots els Campionats d’Europa i del món alternats (un any Europa, un any mundial).

Josep Claret també va assolir fites remarcables en categoria júnior. En l’especialitat de Rem Indoor (concept 2) ha estat recordman d’Espanya de 2000 metres 60-69 anys. També ha estat jugador d’esquaix.

Així mateix ha desenvolupat diverses responsabilitats tècniques i directives vinculades a l’esport i en especial  a l’Escola de Natació i Club Nagi. Ha rebut diverses distincions de la Federació Catalana de Natació i també la distinció de la Federación Española per l’extensa difusió de la natació i de l’esport màster, pel títol de Campió del món a Montreal 2014 en els 100 papallona i pels rècords del món i d’Europa batuts el 2014 (2 del món i 9 d’Europa).