PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Un any més, Sabadell tindrà un dispositiu especial per a la festivitat de Tots Sants

Entre les millores assolides al cementiri, s’ha unificat el cementiri nou i vell en un sol recinte, s’ha acabat el nou vial d’accés a l’equipament i s’han unit les dues zones d’aparcament

Amb la previsió que, un any més, i amb motiu de la commemoració de Tots Sants, nombrosos ciutadans i ciutadanes es desplacin al Cementiri, Sabadell tindrà un dispositiu especial per al proper 1 de novembre. Avui han presentat aquestes mesures el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, i el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, acompanyats per representants de Torra, concessionària de la gestió del cementiri. Durant la presentació, també s’han pogut veure les darreres millores que s’han portat a terme en l’àmbit d’aquest equipament. Entre les més significatives, s’ha unificat el cementiri nou i vell en un sol recinte i s’ha acabat el nou vial d’accés a l’equipament. També s’han unit les dues zones d’aparcament, ampliant així l’espai disponible.

Amb la finalització del vial de circumval·lació, s’han pogut ajuntar les dues àrees d’aparcament existents i tancar la zona de la carretera que passava entre els cementiris nou i vell. Així mateix, ha finalitzat la reforma de les oficines i la pavimentació de l’eix central i transversal de la capella. També s’han reparat les cobertes dels columnaris. Pel que fa a la reordenació de la carretera del mig, s’hi han construït 440 nínxols.

Tal i com ha comentat el tinent d’alcalde, Josep Ayuso, “tot plegat forma part del Pla Director, que ens permet anar millorant les condicions del cementiri i la comoditat per a les persones que s’hi desplacen per visitar els familiars o les persones properes”. Així mateix, ha volgut destacar “la feina diària que es porta a terme en relació amb aquest equipament per fer realitat tot allò que avui podem mostrar”.

En properes actuacions, es portarà a terme, entre altres accions, una segona fase de rehabilitació de la capella, que preveu la restauració de frescos, restauració d’elements decoratius exteriors i millores en l’accessibilitat. També es continuarà endavant amb la pavimentació de camins interiors del cementiri vell, la rehabilitació de cobertes de blocs de nínxols antics i la reordenació de l’espai entre els dos cementiris amb la construcció de noves sepultures i l’enjardinament.

Tot plegat forma part de les obres del Pla Director del Cementiri, que preveu una intervenció integral per donar resposta a les necessitats dels propers anys. La inversió necessària inclosa al Pla va a càrrec de Torra, com a empresa concessionària de la gestió del servei.

Dispositiu 1 de novembre

El proper dia 1 de novembre, l’Ajuntament reforçarà, un any més, el servei municipal d’autobusos de la línia F4 en nombre de vehicles i de freqüència de pas. Un reforç de serveis que també incidirà en un major reforç de la seguretat, major presència d’efectius policials i protecció civil i també més serveis de neteja i més cubells per poder portar a terme el tradicional canvi de flors als nínxols.

Avui, el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, ha comentat que “recomanem i demanem l’ús del transport públic per desplaçar-se al cementiri. Per a les persones que no els sigui possible i vinguin en vehicle privat, recomanem que passin per la carretera de Caldes”.

Pel que fa a la línia F4 d’autobús urbà, farà el servei habitual dels dies festius, però es reforçarà entre les 8.25 i les 14.25. El reforç cobrirà des de la parada de la rambla d’Ibèria (ctra. de Terrassa) fins al Cementiri, amb freqüència de pas de 10 minuts. A partir de les 14.25 i fins a les 18.25 la freqüència serà de 15 minuts. Per a qui s’hi hagi de desplaçar en cotxe, s’arranjaran més zones d’aparcament als voltants de l’equipament municipal.

Al servei del ciutadà

Durant la jornada, la Policia Municipal, amb el suport de voluntaris de Protecció Civil, vetllaran perquè les entrades i sortides de vehicles es facin de forma fluïda i sense incidències. A més, hi haurà personal d’ambulàncies i primers auxilis de la Creu Roja.

També hi haurà taules informatives, on es donarà informació sobre la ubicació de sepultures i tràmits i s’oferirà suport a persones amb dificultats de mobilitat en la col·locació de les flors. En aquest sentit, el gerent de Torra, Xavier Pons, ha explicat que “tindrem personal d’atenció al públic i 4 punts d’informació. Així mateix, disposarem de cadires de rodes a les oficines per si alguna persona en necessités”. D’altra banda, es preveu un servei especial de lavabos públics i un reforç de les tasques de neteja i de recollida de residus (flors seques). Tots aquests operatius els porta a terme l’empresa TORRA, concessionària de la gestió del cementiri.

La jornada es completarà amb concerts de Musicavivit, que es portaran a terme a les 11, a les 12 i a la 1. A les 11 i a les 12 s’oferirà el recital Música a l’entorn de 1714: obres sacres, amb peces de F. Valls, D. Buxtehude, M. Blavet i G. F. Händel. A la 1 del migdia, es podrà gaudir del recital 1714, tricentenari del naixement de C.P.E. Bach, amb obres de H. Purcell, P. Sweelinck, G.P. Telemann i C.P.E. Bach. Tot plegat serà interpretat per Olga Miracle (soprano), Joan Codina (traverso i flauta de bec) i Joan Castillo (clavicèmbal).

Consultar plànol d'accés al Cementiri