PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La sisena edició del torneig Topbàsquet “Ciutat de Sabadell” omplirà els pavellons de la ciutat amb el millor bàsquet de formació

Fidel a la seva cita del pont de desembre, els dies 6, 7 i 8, la sisena edició del Torneig Internacional Topbàsquet® “Ciutat de Sabadell” portarà a la nostra ciutat el millor del bàsquet del nostre país, concretament en les categories Mini i Infantil. La competició, organitzada pel Club Esportiu Escola Pia, aplegarà més de 600 jugadors i jugadores d’un total de 50 equips, provinents de diversos punts de Catalunya, resta de l’Estat i de països europeus.

L’èxit de les edicions anteriors ha consolidat el torneig com un esdeveniment de prestigi i renom internacional i ha merescut rebre des de l’anterior edició el distintiu “Ciutat de Sabadell”.

Avui, durant la presentació del Topbàsquet, el tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Josep Ayuso, ha recordat que aquesta és la sisena edició del torneig, “però això no vol dir que la seva organització costi menys esforç i per això s’ha de valorar la voluntat i dedicació de l’organització per fer possible aquesta activitat, que s’ha consolidat com a competició de referència a la nostra ciutat, a Catalunya, l’Estat i a nivell internacional” i ha afegit que el torneig farà possible també “que Sabadell sigui, un cop més, referent”.

El president del Club Esportiu Escola Pia, Moisès Angulo, ha remarcat la participació de 50 equips, entre els quals “un de Dinamarca i un d’Estònia, un fet que és d’agrair sobre tot en els temps que corren i que demostra que el torneig s’arrela tant aquí com fora de les nostres fronteres”.

El responsable de la competició, Joan Enric García, ha destacat que durant el Topbàsquet “es disputaran 125 partits en menys de 48 hores” i ha explicat el sistema de competició.

Col·laboren amb l’organització del Topbàsquet l’Ajuntament de Sabadell, Fundació de l'Esport Sabadellenc i la Federació Catalana de Bàsquet. El torneig compta, a més, amb el suport de Coca-Cola (proveïdor oficial d’aigua pels equips participants), Fira Sabadell, Blade Center, Restaurante Casa Flores, Centre Dental Sabadell, Dots, Grupo Pedro Salinas, Catalonia Hotels, el Musical, Autocars Serrat, Vostra Cuina Catering, Grupo AP Photo, Image Solutions, Alegre Photo, Productos Pelayo, Expofinques i Basket D3.

Cal fer menció apart de l’important suport que farà l’empresa Bàden, que esdevé el proveïdor de la pilota oficial del torneig. Aquesta empresa líder en material esportiu ja és, entre d’altres, pilota oficial de la Federació Catalana de Bàsquet.

D’altra banda, enguany reforça el seu habitual caire social i, a més de tornar a col·laborar amb la Marató de TV3 (destinant un euro per inscripció), es farà una campanya de recollida d’aliments pel Rebost Solidari de Sabadell, amb la recollida concreta de farina, llet, llegum sec, pasta, sucre, galetes, oli i tomàquet fregit.

La competició es disputarà a diverses instal·lacions esportives de la ciutat: el Pavelló de Cal Balsach, el pavellons del Sud i del Nord, i al pavelló del CE Escola Pia. En aquests equipaments els assistents podran veure jugar les joves promeses dels equips amb més projecció. Els equips participants per categoria són els següents:

Infantil Masculí: Real Madrid, Estudiantes, RC Náutico de Tenerife, FC Barcelona, Joventut de Badalona, Catalana Occident Manresa, CEB Llíria de València, BMS Basketballklubben Copenhagen (Dinamarca), BA Tallina Kalev (Estònia), CB Cornellà, AB Vendrell, Club Escola Sant Gervasi, UE San Cugat, CB Mollet, CE Sant Nicolau, i CE Escola Pia Sabadell.

Infantil Femení: RC Náutico de Tenerife, Easo SBT (Sant Sebastià), Joventut de Badalona, AE Boet Mataró, CE Sant Nicolau, CN Sabadell, CBF Cerdanyola, Joviat la Salle, CB Tarragona i CB Matadepera.

MIni Masculí: Joventut de Badalona, CB Cornellà, Sant Josep de Badalona, JAC Sants, Catalana Occident Manresa, CB L'Hospitalet, CB Granollers, RC Náutico de Tenerife, CEB Llíria de València, EB Horta Godella de València, CEB Girona, SESE, CB Matadepera, Club Escola Sant Gervasi, Masculí Maresme i Manyanet Molins.

MIni Femení: Barça CBS, Femení Maresme, Easo SBT Sant Sebastià, CBF Cerdanyola, CN Sabadell A, CE Sant Nicolau, CB Mollet i CN Sabadell B.

El sistema de competició variarà d’una categoria a l’altra en funció del nombre d’equips, jugant-se un mínim de cinc partits. Hi haurà una primera fase de grups. Els primers i segons formaran dos grups més, els campions dels quals disputaran la final. Els equips que no passin la primera fase, continuen jugant en sistema de lliga per decidir la classificació. La fase final constarà dels partits pel tercer i quart lloc i les finals.

Les finals de les diferents competicions tindran lloc el dilluns 8 al pavelló del Nord, a partir de les 11.30 h, els Mini masculí i femení, i a les 12.45 h, els Infantil masculí i femení. El lliurament de premis està previst a les 14.00 h. Es donen premis als tres primers classificats, trofeus MVP als millors jugadors de cada categoria i els Fair Play de la Federació Catalana, als equips que hagin demostrat més esportivitat. També hi ha premis i regals per a tots i totes les participants.

Els campions de l’edició de 2013 van ser el Joventut de Badalona en categoria mini masculí i el CN Sabadell en mini femení. En infantil, va guanyar el Manyanet Molins en nois i el RC Náutico de Tenerife en noies.

Clínic Topbàsquet

El Club Esportiu Escola Pia ha vist reconeguda la seva capacitat organitzativa amb la distinció durant la passada Festa de l’Esport amb el premi a l’esdeveniment esportiu de l’any 2013. La repercussió del torneig no passa per alt tampoc a la Federació Catalana de Bàsquet, estreta col·laboradora del torneig, tant des del punt de vista reglamentari, com d’arbitratges o fins i tot amb la concessió dels trofeus Fair Play.

Per això, aquest any, la Federació dóna suport a l’organització d’un clínic impartit pels tècnics Joan Montes i Mateo Rubio, el dissabte 6 de desembre, a partir de les 10 del matí, al pavelló del Nord. Juntament amb la Federació Catalana, el clínic compta amb el suport  i la col·laboració de l'Associació Catalana d'Entrenadors de Bàsquet, el CE Escola Pia Sabadell i Improve Basketball.

El clínic està especialment adreçat a tots els alumnes del programa de pràctiques dels Curs de Formació, Curs de Categoria Sènior, Cursos de 1r i 2n Nivell de Tècnic Esportiu en Bàsquet i Curs d’Entrenador Superior (FEB). Cada clínic valida com a dues hores del Bloc de pràctiques [tota la informació de clínic a http://www.improvebasketball.net/clinics/ ]

D’altra banda, el Club Esportiu Escola Pia aposta per actualitzar els seus mitjans de comunicació digitals, per donar un millor servei als seguidors del torneig, amb la renovació del web www.topbasquet.com adaptable a dispositius mòbils, especialment tablets, des d’on es podrà seguir el desenvolupament del torneig. També es poden seguir les darreres novetats al canal twitter @topbasquet

Record a Alícia Fernández Romero

Durant l’acte final de lliurament de premis i en el marc de la col·laboració amb la Fundació la Marató de TV3, que enguany dedica la seva labor a les malalties del cor, es farà un petit record, en forma d’un minut de silenci, en memòria d’Alícia Fernández Romero, jugadora de 16 anys del Club de Bàsquet Benidorm, que va morir sobtadament el passat 14 de novembre mentre disputava un partit.