PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La Junta de Portaveus aprova una moció de suport al jove Saharauí Hassana Aalia

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament ha aprovat aquest matí una moció d’EUiA de suport al jove sahrauí Haassana Aalia, després de la situació d’expulsió dictada pel govern espanyol. La moció ha estat aprovada per majoria amb els vots a favor del PSC, CIU, ES, EUiA i ICV i l'abstenció del PP.

El contingut dels acords de la moció són els següents:

PRIMER. Davant d’aquesta situació urgent i extrema exigim a l’autoritat competent que reconsideri la petició d’asil de Haassana Aalia, ja que constatem que si retorna al seu país no es pot garantir la seva integritat física i es poden vulnerar els drets fonamentals.

SEGON. En tant que representants públics, i en nom també del moviment solidari amb el poble sahrauí, apel·lem al Govern de l’Estat espanyol perquè reconsideri la seva decisió i faci tot el possible per protegir els drets humans, per atendre la responsabilitat que té com a actor principal en el conflicte del Sàhara Occidental i per trobar de forma imminent una solució justa, duradora i d’acord amb la legalitat internacional que passa per la celebració del referèndum d’autodeterminació.

TERCER. Fer arribar aquesta moció al Parlament de Catalunya, el congrés dels Diputats i al Ministeri d’Afers Exteriors.