PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Programa Posem a Punt la Ciutat avança amb diverses actuacions arreu de Sabadell

A punt de finalitzar la remodelació de l’àrea de Jocs infantils de la plaça del Voluntariatvoluntariatapunt

La plaça del Voluntariat, a la Concòrdia, llueix un aspecte renovat després de la remodelació de l’àrea de jocs infantils. La plaça està situada entre els carrers de Mauritània, via Aurèlia i d’Apúlia, al districte 4. La superfície aproximada d'actuació ha estat de 450 metres quadrats i ha comportat la substitució dels elements de joc i el paviment obsolet de l’àrea de jocs per altres de nous i en compliment amb la normativa. Aquesta remodelació també respon a les peticions veïnals per tal de donar a aquest espai una millor presència i es troba entre les actuacions del programa de millora urbana Posem a Punt la Ciutat.

Entre les tasques que s’han portat a terme destaca la instal·lació de set jocs infantils (dos gronxadors –un d’ells bressol–, un tobogan, una caseta, un balancí i dos molles), així com la instal·lació d’un nou paviment de seguretat de cautxú.

També s’han reubicat i pintat els bancs que hi ha al voltant i dins de l’àrea de jocs. Destacar, a més, que s’ha ampliant l’àrea de jocs. El pressupost de l’actuació ha estat de 27.887,84 euros.

D’altra banda, i també dins del Posem a Punt la Ciutat, aquests dies també s’està executant la rehabilitació i millora de la plaça del Primer de Maig, el carrer Florit i les escales passatge de les Escoles, al barri de Can Puiggener. Es preveu que els treballs estiguin acabats els propers dies.

Les tasques que s’han realitzat al carrer Florit, han suposat incorporar-lo al sistema viari, atès que entre els carrers Florit i d’Empúries hi ha un desnivell de 2 metres. La proposta ha refet les escales adossades a l’edificació i ha donat continuïtat amb les escales a la resta de l’espai. L’objectiu ha estat salvar els desnivells, fent un pas de vianants i també instal·lar baranes.

Quant a l’actuació al passatge de les Escoles, ha suposat la substitució de les escales actualment existents per altres de noves amb la instal·lació d’una barana en el recorregut. El traç d’aquestes escales serà el mateix que es dóna a les escales del carrer Florit i en conjunt s’instal·laran 4 trams de barana.

Al llarg del mes de març també s’han fet diverses actuacions de millora al parc de Catalunya, com ara la col·locació de dos fanals multifocus per la zona de l'skate i el trial, així com la reparació dels laterals de les pistes d'skate.

Aquests dies també s’ha dut a terme la rehabilitació dels espais d’accés a la ciutat per la ctra. de Barberà amb la ronda de Pau Vila i el carrer de Comte de Berenguer. Concretament, a la banda de la ctra. de Barcelona amb la rda. de Pau Vila s’ha construït un nou tram del mur perimetral del parterre de la plaça de la Nova Creu.

Aquest mes de març, a més, s’han fet treballs de millora a la calçada de la ronda d’Oliana. Aquest vial presentava una sèrie de desperfectes puntuals superficials que afectaven únicament a les capes més externes del paquet de ferm i en les que a part d’una repercussió en el confort dels usuaris, s’ha actuat per evitar que la degradació acabi arribant a les capes inferiors de l’estructura del ferm. El pressupost d’execució ha estat de 7.903,48 euros.

Les properes setmanes es preveu començar amb el projecte d'actuacions de millora en l'arbrat. Els treballs s’iniciaran a la Via Alexandra, on s’eliminarà l'actual arbrat existent per la substitució d'un altre tipus. Les actuacions a l’arbrat també inclouen diferents actuacions, com la substitució de l'arbrat del raval de Dins i el raval de Fora i del carrer dels Calders, entre d'altres.

També hi ha prevista la instal·lació de dos gronxadors al parc de la Roureda o a les àrees de joc infantil de diferents places com ara Alexandra, de Joan Brossa, Laietana, de Maty Mont, de la Participació Ciutadana, de Rodríguez Hurtado, del Treball, de la Vall d'Aran, de Sant Salvador, entre d’altres.

Posem a punt la ciutat

Les actuacions del programa Posem a Punt la Ciutat, compten amb un pressupost de 3.084.725 milions d’euros, distribuïts entre accions destinades a millorar l’arbrat, restitució de paviment, adequació de jocs infantils segons el que preveu la normativa vigent, adequació de zones de reg i reposició de cablejat elèctric d’enllumenat públic, entre d’altres. El programa es concreta en 80 actuacions als diferents barris de la ciutat.

Tal com assenyala el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, “estem fent un esforç per adequar i dignificar els barris de Sabadell amb obres de petit i mitjà format i útils a la ciutadania. I ho fem a arreu de la cuitat a diferents barris i districtes. Posem a Punt la Ciutat enfoca les accions de millora de l’espai públic des de la proximitat, des del punt de vista dels veïns i veïnes”.

A hores d’ara ja s’han portat a terme 26 de les actuacions previstes, que sumades a les que s’estan executat aquests dies representa un total de 36 actuacions.

D’altra banda, i amb la voluntat que qualsevol ciutadà pugui ubicar les diferents obres i seguir la seva evolució en temps real, el web municipal https://www.sabadell.cat/ca/ciutatapunt mostra un mapa virtual que permet saber les actuacions que iniciades.