PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La Junta de Portaveus aprova una moció en suport a l’esport català

La Junta de Portaveus ha aprovat aquest matí una moció en suport a l’esport català, aprovada per majoria amb els vots a favor de PSC i CIU, l’abstenció d’ES, EUiA i ICV. El grup municipal del PP estava excusat de la Junta.

Els acords adoptats són:

Primer.- Manifestar el suport de l’Ajuntament de Sabadell a l’esport català en el seu conjunt i al teixit associatiu vinculat a l’activitat física que formen esportistes, voluntaris, clubs, consells esportius, federacions esportives, la Unió de Consells Esportius de Catalunya i la mateixa Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

Segon.- Instar al Congrés dels Diputats i al Senat a la retirada de l’esmentada Llicència Única.

Tercer.- Instar al Parlament de Catalunya a permetre l’accés a l’exercici professional dels tècnics, instructors i entrenadors federatius.

Quart.- Instar al Congrés dels Diputats i al Senat a reconèixer la figura del pocket money en la regulació del voluntariat esportiu.

Cinquè.- Instar al Congrés dels Diputats i al Senat a la reincorporació a la Llei de l’Impost de Societats de l’exempció prevista per a entitats sense ànim de lucre amb els següents requisits:

“a) Que els seus ingressos totals no superin els 100.000 euros anuals.

b) Que els ingressos corresponents a rendes no exemptes sotmeses a retenció, no superin els 2.000 euros anuals.

c) Que totes les rendes no exemptes que obtinguin estiguin sotmeses a retenció.”

Sisè.- Instar al Congrés dels Diputats i al Senat a recuperar el tipus reduït del 8% sobre l’Impost sobre el Valor Afegit per als serveis prestats a persones físiques que practiquin esport o educació física relacionats, sempre que tals serveis estiguin directament relacionats amb les esmentades pràctiques i siguin prestats per particulars, empreses o clubs no reconeguts com de caràcter social.

Setè.- Instar al Congrés dels Diputats i al Senat a incloure en l’annex II sobre marxes, proves esportives, marxes ciclistes i altres esdeveniments del Reial Decret 1428/2003, de 21 de novembre, la correcta remissió a la normativa esportiva en quant assegurança per danys i responsabilitat civil dels esportistes participants en proves esportives en carretera, quan aquests no impliquin la conducció de vehicles a motor.

Vuitè.- Instar al Congrés dels Diputats i al Senat a reconèixer la preexistència dels clubs nàutics de platja del litoral català i les seves particulars característiques esportives, socials i culturals i a facilitar la creació de zones poliesportives permanents a la platja.

Novè.- Instar al Congrés dels Diputats i al Senat a excloure com a subjectes obligats de la Llei contra el blanqueig de capitals i finançament del terrorisme a les entitats sense ànim de lucre que els seus ingressos no superin els 100.000 euros anuals.

Desè.- Donar suport i recolzament a l’esport català i el seu teixit associatiu difonent la campanya encetada pel món associatiu esportiu en contra dels greuges que pateix, que posen en risc la seva continuïtat.

Onzè.- Donar trasllat dels Acords d’aquest Ple al Govern de la Generalitat, a la Secretaria General de l’Esport, al Govern espanyol, al Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, al Consejo Superior de Deportes, als Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya, als Grups Parlamentaris del Congrés dels

Diputats i del Senat, al Consell Esportiu, a la Unió de Consells Esportius de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis, a la Federació de Municipis de Catalunya i a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.