PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell celebra una nova edició de la Festa del Parc de Catalunya

Sabadell organitza diverses activitats per celebrar un any més la Festa del Parc de Catalunya els dies 25 i 26 d’abril.Una oportunitat per conèixer de primera mà tots elsfestaparc15 racons i les activitats que ofereix el parc més emblemàtic de la ciutat, a més de presentar tot un seguit de propostes culturals i d’oci per a tots els públics.

El dissabte 25 d'abril la Festa del Parc de Catalunya començarà a les 10 del matí i s’allargarà fins a les 10 del vespre. A primera hora la festa es tenyirà de productes artesanals i d’alimentació a la vorera de l’Eix Macià, que romandran durant tot el cap de setmana. Tal i com ha assenyalat el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, “la Festa del Parc està pensada per a tota la família i vol posar en valor el gran parc que tenim i que de vegades és desconegut per la ciutadania. De fet, té molts racons perquè és un dels més grans de tot Catalunya amb 43 hectàrees”. Sánchez, a més, ha subratllat “la implicació de les entitats i les empreses perquè sense elles la festa no seria possible”.

Els qui prefereixin l’esport i les emocions fortes poden anar, també a les 10 del matí i fins a la 1 del migdia, a la trobada de bike trial al circuit del parc; o bé gaudir de l’exhibició de rollers i skaters a l’Skate Park d’11 del matí a 8 del vespre, o participar a la gimcana familiar en barques de rem d’11 del matí a 1 del migdia al llac del parc de Catalunya. Domènec Melé, gerent del Bar l'Embarcador, ha volgut animar tothom a participar i ha dit “les nostres estan adreçades a tota la família i de ben segur que grans i petits gaudiran del circuit que hem preparat”.

De la seva banda, Josep Abant, president d’Unió Catalana de Bike Trial ha assenyalat que “volem que la gent participi i conegui l’esport de la bici a un nivell diferent del de la competició i aquesta és una molt bona ocasió. Animo tothom a passar pel circuit del parc”.

A més, es podrà pujar de franc al trenet del circuit ferroviari del parc des de les 11 del matí fins a les 2 del migdia. El diumenge també es podrà pujar, però en aquesta ocasió, el preu serà de 2 euros. En aquest sentit, Manel Matute, vocal de CEMFES trenet, ha destacat que “obrim excepcionalment el dissabte durant tot el dia de manera gratuïta perquè tothom en pugui gaudir. A més, vull destacar que el recorregut del tren passa per una de les zones més boniques del parc i que és una molt bona ocasió per poder veure aquest paisatge”.

La Festa del Parc també disposarà d’un espai familiar amb jocs infantils de fusta de diferents generacions, d’habilitats, enginy, lògica, equilibri... ubicats a la vorera de l’Eix Macià de 6 de la tarda a 9 del vespre. Aquest espai de joc també s’habilitarà el diumenge dia 26 en horari de tarda i també de 2/4 de 12 del matí a 2/4 de 2 del migdia.

Entre les 7 i les 8 del vespre tindrà lloc l’entrenament oficial de The Mosquito RUN, una cursa solidària que tindrà lloc al parc de Catalunya el proper dia 20 de juny i que també disposarà d’una carpa durant tot el dia a la vorera de l’Eix Macià per inscriure’s. L'objectiu de The Mosquito Run, que té una distància de 5 km, és donar suport a la tasca social del Rebost Solidari de Sabadell. Diumenge també es podran fer inscripcions a The Mosquito Run i alhora gaudir de jocs per als petits, com ara de la demo “corre que te pico” i un taller de dibuix. Ernest Martínez, responsable esportiu de Mosquito Run ha animat “a la ciutadania a participar a la cursa i a apropar-se fins a la carpa del parc per conèixer en què consisteix aquesta nova iniciativa”.

De la seva banda, Pere Saboya, cap de Comunicació d’Artístics Events, ha animat a la ciutadania a apropar-se al parc de Catalunya aquest cap de setmana i ha dit: “enguany les parades de l’Eix Macià tindran un aire més hippy . Apostem per la varietat d’estils i d’oferta; hi haurà jocs per a la canalla i farem espectacles per dinamitzar la festa i animar tothom a gaudir de la festa”.

Segona jornada de celebracions

El diumenge, 26 d'abril, la festa s’inicia a l’Eix Macià, a 2/4 de 9 del matí amb el primer campionat de Bike Trial Open Vallès, que s’allargarà fins a les 2 del migdia.

Ja cap a les 10 i fins a les 2 del migdia, hi haurà tota una sèrie d’activitats per a nens: inflables, contacontes, tallers de manualitats creatius i sostenibles, racons de joc simbòlic per cuinar i comprar i jocs gegants.

També a les 10 del matí tindrà lloc la cursa solidària a favor del Rebost Solidari de Sabadell organitzada per CASSA a la plaça d’Ernest Lluch. A la mateixa hora i lloc i fins a les 12, hi haurà tallers d’aigua, per a tots aquells nens i nenes que tinguin ganes de remullar-se. Elisabeth Santacruz, cap de Comunicació d’Aigües de Sabadell, ha explicat que “hores d’ara ja comptem amb 350 participants, tot un èxit d’aquesta iniciativa dels treballadors de la casa que repeteix per segon any consecutiu. Qui vulgui animar-se encara està a temps i ho podrà fer al mateix parc. Aquest any hi ha una novetat, com és que també hi haurà una cursa infantil per a nens a partir de 5 anys”.

A 2/4 d’11 del matí i fins a les 2, a la plaça de l’Argub, hi haurà una ballada de country oberta a la participació de totes les edats.

D’altra banda, l’Eix Macià acollirà, a partir de les 11 del matí, l’exposició dels serveis de Policia Municipal, neteja, TUS, Mossos d’Esquadra i Creu Roja.

A més, a la mateixa hora, els amants del tai-txi tindran l’oportunitat de gaudir de tallers de reiki i tai-txi d’11 a 2 del migdia, a la plaça de Matagalpa. A més, s’ha previst fer una roda d’energia per la terra amb l’objectiu de renovar les energies del parc i de tothom que hi participi. Francisco Lopera, d’Espai Obert ha posat èmfasi en la força i positivitat que té el Parc de Catalunya per harmonitzar el cos i la ment. “A través de les teràpies com el reiki tothom que vulgui podrà renovar la seva energia buscant millorar el seu estat interior i fer-ho a l’entorn del parc és encara més gratificant”.

Al migdia hi haurà temps per delectar-se amb una exhibició i taller de Bollywood, Tattoos de Henna, tastets de té i menjar hindú.

La Festa del Parc està organitzada per l’Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració de: Abant Bikes, Unió Ciclista Sant Cugat, Club Vila Bike, Monty, Artistics Events, Bicisprint, Bar L’Embarcador, Cemfes, La Taca, Aigües de Sabadell, Fundació Cassa, Associació Espai Obert - Reiki, Ioga i Tai-Txi, Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, Creu Roja, Serveis Medi Ambient S.A. (AGORA GRUP), TUS, CENTRE ASANA, RESTAURANT VINDALOO, Sabadell Atletisme i V3rtice.

Un parc esportiu, veïnal i cultural

Les obres del parc de Catalunya van començar el 1989 i el 1992 se’n va inaugurar la primera part, donant resposta a un ampli moviment ciutadà que volia preservar la zona com un espai verd. Un any més tard es va posar en marxa l’Observatori Astronòmic i el 1996 va arribar la urbanització del sector Can Rull i el circuit ferroviari.

El parc té una superfície de 43 hectàrees, que el converteixen en el parc urbà més gran de Catalunya, i una gran varietat d’instal·lacions esportives com una pista de patinatge, una pista per a bicitrial, un circuit de cros, juntament amb altres espais de lleure i jocs infantils.

Però el parc no és només un espai per a la pràctica esportiva, sinó també per passejar, descansar, trobar-se amb els veïns... També acull diverses activitats culturals com ara actuacions del festival d’estiu 30 Nits i celebracions populars de les entitats. A més, el parc de Catalunya és un símbol de la germanor entre pobles. Prova d’això, és que moltes de les seves places i espais agafen el nom de pobles amb una estreta relació amb Sabadell.

El parc de Catalunya disposa d’una zona de pícnic, zona d’esbarjo per a gossos, la masia de Can Rull, un llac artificial, un salt d’aigua amb 4 metres d’alçada i un tren en miniatura amb un recorregut de més de 3 quilòmetres. Pel que fa a la vegetació, són majoritàries les alzines, les palmeres, les oliveres i les atzavares però també els pins, els plàtans o la farigola, el romaní i la ginesta.