PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell impulsa els propers 5 i 6 de juny una nova campanya de recollida d’aliments per al Rebost Solidari

Amb l’objectiu d’incrementar les reserves del Rebost Solidari de Sabadell, amb la col·laboració del conjunt de la ciutadania, els propers divendres i dissabte, dies 5 i 6 de rebostjunyjuny, s’impulsarà una nova campanya de recollida d’aliments a diferents supermercats de la ciutat. Com en altres ocasions, consistirà en habilitar taules de recollida en establiments de Caprabo, Condis, Cooperativa Consum, El Corte Inglés, Lidl, Mercadona, Sorli Discau i d’altres centres comercials. En total hi haurà 32 punts de recollida, en què unes 200 persones voluntàries facilitaran informació i recolliranles donacions d'aliments. Enguany, a més de les entitats que formen part del Rebost Solidari, en dos dels punts de recollida també hi participaran voluntaris de l’escola Nostra Llar i del BBVA. Amb la participació d’aquestes dues entitats en la campanya, s’inicia un procés en què es vol potenciar la implicació directa de les entitats de la ciutat en les activitats del Rebost Solidari.

Actualment el Rebost Solidari proporciona productes d'alimentació bàsica a unes 2.400 famílies, per això és important dotar-lo de capacitat per poder atendre totes les persones que en tenen necessitat. Avui han presentat la campanya l’alcalde de Sabadell en funcions, Joan Carles Sánchez, la tinenta d’alcalde de Serveis Socials i Habitatge en funcions, Marta Farrés, i el vicepresident de l’Associació Rebost Solidari, Josep Bordera.

Durant la intervenció, l’alcalde de Sabadell en funcions, Joan Carles Sánchez, ha explicat que quan parlem de lluitar contra la pobresa, des de l’administració, “no ho podem fer sols i, és més, no volem fer-ho sols i això ho diem amb la màxima humilitat perquè com a Ajuntament, que és la màxima institució de la ciutat, volem treballar colze a colze amb el teixit associatiu, amb les entitats”. En aquest marc, ha destacat el fet que en aquesta ocasió, també hi participin voluntaris de l’Escola Nostra Llar i del BBVA, “un fet que demostra –ha dit l’alcalde– que des de l’empresa i des de l’àmbit educatiu es poden construir valors i fomentar la cohesió, entenent la cohesió com el fet que ningú en la societat es quedi enrere”.

En aquesta mateixa línia, el vicepresident del Rebost Solidari, Josep Bordera, ha dit referint-se a la implicació del centre educatiu i de l’entitat bancària que “ens alegra molt perquè és un pas més per obrir el Rebost a la ciutadania i que aquest projecte sigui de tots i que tothom el senti seu”. Així mateix, ha dit que “esperem arribar als 41.000 quilos recollits l’any anterior i poder superar-los”.

Per la seva part, la tinenta d’alcalde en funcions, Marta Farrés, ha fet un balanç de l’actuació del Rebost els darrers anys i ha comentat que és cert que “totes les polítiques assistencials les ha de cobrir l’administració. La responsabilitat és de les administracions però sols no ho podem fer tot i necessitem de la implicació de les entitats i del conjunt de la ciutadania per fer un projecte comú de ciutat”. Alhora també ha demanat la màxima implicació de les altres administracions per garantir que tothom tingui una renda i uns recursos garantits.

Tipus d’aliments

Els productes que es demanen en aquesta campanya són queviures de llarga durada com sucre, oli, tomàquet fregit, espaguetis i llaunes de tonyina. Els aliments que es recullin es traslladaran a les diferents entitats membres del Rebost Solidari per tal de completar els lots que es lliuren a les famílies que els necessiten. El fet d’ubicar els punts de recollida als supermercats facilita la participació, ja que la ciutadania pot col·laborar quan va a comprar, destinant una part del que adquireix a la solidaritat.

Associació Rebost Solidari

Formada per 26 entitats socials i religioses, el Rebost Solidari ha establert una xarxa a la ciutat a través de la qual proporciona lots de menjar a les persones i famílies amb mancances alimentàries, que són derivades pels serveis socials municipals.

L'experiència del Rebost Solidari de Sabadell ha esdevingut un exemple d'organització i de cooperació entre tots els agents implicats en la prestació d'aquest tipus d'ajudes.