PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament reconeix als alumnes, entitats i professorat del projecte SABA la seva tasca

Aquesta tarda ha tingut lloc l’acte de reconeixement als alumnes, entitats i professorat del projecte SABA, un programa que proposa integrar l'alumnat en tasques desaba15 voluntariat en associacions sense ànim de lucre de diferents àmbits.

El projecte pretén donar a conèixer als alumnes diferents realitats del seu entorn i, alhora, que facin una tasca compromesa amb la societat. Els objectius i formació que proporciona el projecte SABA són part de les competències generals en educació per la ciutadania i, a més, implica una tasca educativa compromesa amb els drets humans. També el contacte amb l’entitat nodreix els joves amb altres aspectes com l’educació en valors, l’educació per la interculturalitat i l’educació per a la pau i el desenvolupament.

 

D’aquesta manera, els estudiants adquireixen aprenentatges pràctics i propers que els permeten desenvolupar competències bàsiques i habilitats per assolir els objectius de l’educació obligatòria. Aquestes tasques es realitzen un dia al matí, setmanalment, en horari escolar al local de l'entitat i sempre amb autorització del tutor legal coneixedor del projecte de diversificació curricular, donant valor a la capacitat de les entitats com escola de valor i de vida.

L’acte d’avui, presidit per la regidora de Relacions Ciutadanes en funcions, Anna Carrasco, ha estat un especial reconeixement a tots els participants del projecte amb un diploma i audiovisual sobre SABA per a cada membre.

El projecte SABA està coordinat des del programa municipal Sabadell Suma, que s’encarrega, d’una banda, de cercar les entitats susceptibles de tenir alumnes a les seves dependències i de coordinar el seguiment del projecte entre les entitats col·laboradores i els centres educatius. I, d’una altra banda, també fa la formació bàsica de l’alumnat a l’entorn del concepte de voluntariat i els seus límits, així com una valoració final sobre l’experiència i el què han aprés els nois i noies al llarg del curs escolar.

 

Al projecte hi participen un total de 23 alumnes de tercer i quart d’ESO dels instituts Vallès i Ferran Casablancas de la nostra ciutat i compta amb la participació de 10 entitats de Sabadell: AVAN - Amics de la Neurologia, Càritas Sabadell, Creu Roja Sabadell, CIPO, ANDI Down Sabadell, Associació Juvenil Esquitx, l’Institut de Paleontologia Miquel Crusafont, Servei Ciutadà d'Acolliment als Immigrants - SCAI, Residència Mutuam - La Creueta i el Rebost Solidari.