PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El govern es reuneix amb representants d’entitats de lleure juvenil per posar en comú necessitats i vies de millora sobre la situació alimentària d’infants i joves a Sabadell

Ahir dijous va tenir lloc una primera reunió amb membres d’entitats de lleure juvenil que duen a terme activitats durant aquest mes de juliol. L’objectiu de la reunió era fer una primera valoració de la situació alimentària d’infants i joves en situació de vulnerabilitat a la ciutat a partir de l’experiència de les entitats. A la reunió hi van assistir la regidora Glòria Rubio i els regidors Gabriel Fernàndez i Maties Serracant acompanyats de membres de l’equip tècnic de serveis socials i d’educació de l’Ajuntament de Sabadell.

Tot i no tractar-se, majoritàriament, de casos d’emergència, les entitats han detectat algunes situacions d’escassetat o de manca d’equilibri en l’alimentació d’alguns infants i joves. A més, van traslladar la necessitat de millorar la tipologia de productes als que tenen accés alguns infants i joves, sobretot en quant a aliments frescos. L’Ajuntament ja està posant en marxa mesures per millorar-ho.

Els regidors van reconèixer la tasca de les entitats de lleure, i especialment en la cobertura a infants i joves en situació de vulnerabilitat. A més, van valorar molt positivament les activitats que programen, orientades a millorar l’alimentació i la cultura alimentària, oferint esmorzars, tallers de cuina i altres activitats d’educació en l’alimentació. La voluntat de la reunió era recollir les aportacions de les entitats de lleure juvenil que compten amb una experiència directa i poden aportar coneixement útil per gestionar les diferents realitats.

Ambdues parts van coincidir en la necessitat de treballar per la millora de les condicions alimentàries dels col·lectius vulnerables sense estigmatitzar-los. L’Ajuntament i les entitats es van emplaçar a treballar properament en un nou espai de debat ampli amb el conjunt de les entitats de lleure de la ciutat per tal de promoure noves actuacions tant estructurals com conjunturals.