PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament acull una recepció als infants sahrauís que passen aquest estiu a Sabadell en el marc del projecte “Vacances en pau”

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, acompanyat pel tinent d’alcalde i regidor de Cooperació i Solidaritat, Gabriel Fernàndez, han rebut aquesta tarda els infants sahrauís que passen l’estiu a Sabadell, en el marc del projecte “Vacances en pau”, organitzat per l’entitat Sabadell Acull Infants Sahrauís. La recepció, que ha tingut lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament, ha comptat amb la presència de les famílies de la ciutat que durant l’estiu acullen els nens i nenes. El projecte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell. A l’acte han assistit, així mateix, la regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz i la regidora Marisol Martínez. sahara13

Durant la trobada, la presidenta de Sabadell Acull Infants Sahrauís, Esther Mora, ha explicat, referint-se als infants que passen l’estiu a Sabadell, que “aquests nens provenen de camps on viuen amb l’esperança de retornar a la seva terra”. Així mateix, ha demanat una ferma posició per part de l’Ajuntament davant la situació al Sàhara i ha volgut agrair la seva implicació a tots aquells que, com les famílies acollidores, fan possible les vacances. Alhora, ha agraït el suport municipal i de la ciutat al projecte i la implicació d’entitats com la Corporació Sanitària Parc Taulí.

Tot seguit, l’alcalde, Juli Fernàndez, ha lamentat les circumstàncies del Sàhara i també “la doble moral de l’Estat espanyol, que parla de cooperació internacional i, d’altra banda, no fa res per desencallar la situació”. Així mateix ha destacat que “parlem d’una situació d’un poble que vol esdevenir lliure i també de conculcació de drets humans” i ha subratllat la necessitat de fer aquests fets visibles i que la comunitat internacional exigeixi el respecte als drets de les persones i dels pobles. Sobre l’estada dels infants sahrauís a Sabadell, ha dit que “aquests dies són una oportunitat per potenciar el coneixement, la convivència i la solidaritat” entre els infants del Sàhara i els de Sabadell.

Enguany, en el marc de “Vacances en Pau”, famílies sabadellenques acullen un total de 12 infants sahrauís d’entre 7 i 11 anys. Per a aquesta estada, s’han organitzat activitats lúdiques i trobades conjuntes entre totes les famílies i nens. Destaca el sopar de germanor celebrat el 9 de juliol a la plaça de l’Argub. El projecte compta, així mateix, amb el suport de la Corporació Sanitària Parc Taulí, que realitza les revisions mèdiques als tots els infants acollits.

A l’acte d’avui també han estat convidats els joves de diferents parts d’Europa que aquests dies participen al projecte Hold On, coordinat pel Taller Art Cultura i Creació, amb seu a l’Espai Jove de Can Rull. En el marc d’aquest projecte, uns 35 joves europeus estan realitzant un intercanvi a Sabadell, durant el qual han estat treballant, precisament, sobre la situació al Sàhara.

Agermanament

L’any 1989, el llavors alcalde de Sabadell, Antoni Farrés, i Mulay Baibat, representant de la República Àrab Sahrauí Democràtica, i en nom de la ciutat de l’Argub (Sàhara Occidental), van signar un acord d’agermanament entre totes dues ciutats amb la finalitat de treballar conjuntament en l’avenç del camí de la pau, la llibertat i el progrés. 25 anys després, l’any 2014, el Ple municipal aprovava per unanimitat la voluntat de continuïtat d’aquest agermanament, per assumir nous reptes i trobar sortides a una problemàtica encara no resolta. Així mateix, Sabadell va commemorar el 25è aniversari amb diverses activitats i propostes.

L’Ajuntament de Sabadell continua treballant per promoure la cooperació internacional amb el teixit associatiu local, els governs i la societat civil dels països d’origen. En aquest marc, fruit de l’agermanament amb l’Argub --a banda del projecte de colònies per a infants-- Sabadell col·labora també amb l’entitat Solidaris amb el Poble Sahrauí en el projecte de la Casa de Malalts Sahrauís per facilitar l’acollida de persones del Sàhara amb malalties complexes i en el projecte de la Comissió quirúrgica sanitària. En tots els casos, es compta amb la implicació de la Corporació Parc Taulí i, en l’últim, de l’Hospital General de Catalunya.

Més informació a https://www.sabadell.cat/ca/cooperacio