PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El govern municipal reafirma davant la Comissió del Parc del Nord el suport a la reivindicació perquè es finalitzi la urbanització del Parc

D’altra banda, el govern de Sabadell reitera la petició perquè el soterrament a Gràcia – Can Feu s’inclogui al Pressupost de la Generalitat per l’any 2016reuparcnord

El govern municipal ha traslladat a les entitats que conformen la Comissió del Parc del Nord el seu compromís amb la recuperació de l’espai del Parc afectat per les obres de perllongament de Ferrocarrils de la Generalitat. La voluntat de l’executiu local és donar compliment a la moció aprovada pel Ple Municipal el juliol de 2014, que instava a demanar a l’administració de Catalunya la retirada de les terres acumulades en l’àmbit sud del Parc del Nord. Així mateix, es vol demanar a la Generalitat que destini recursos no només a la retirada d’aquestes terres sinó també al que és pròpiament la urbanització de tot aquest àmbit.

De totes aquestes qüestions es va parlar durant una trobada entre representants municipals i de la Comissió del Parc del Nord, que es va celebrar divendres a l’Ajuntament. La reunió la va presidir l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, comptant amb la presència del tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant; el regidor del Districte 3 i tinent d’alcalde d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, i el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero.

En aquest marc, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha reiterat “el compromís del nou govern municipal amb l’acabament del projecte del Parc del Nord com un projecte cabdal per a la ciutat, pel seu paper de connexió entre diversos barris, com a pulmó verd de Sabadell i com a espai social d’interacció veïnal”.

La trobada va servir per reprendre el diàleg després de les converses per consensuar la nova configuració del Parc del Nord, una vegada retirades les terres, tenint en compte la infraestructura que s’ha fet, sobre tot el tram de fals túnel a la zona nord del pou d’atac entre la Ronda Collsalarca, el carrer Clavells i la ronda Navacerrada.

En aquest sentit, el govern municipal ha tornat a posar sobre la taula el compromís de la Generalitat de Catalunya, expressat pel secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, l’octubre de 2014. A través d’una carta adreçada a l’alcalde de Sabadell, la Generalitat es comprometia a destinar els 5,4 milions d’euros previstos per fer un parc d’ús públic a l’actuació de moviment de terres.

Tenint en compte que el projecte de moviment de terres s’ha licitat per 4,2 milions d’euros, la Comissió del Parc del Nord i l’Ajuntament van acordar divendres demanar a la Generalitat que es dediqui la diferència (més d’1 milió d’euros) a desenvolupar actuacions de replantació d’arbrat i d’urbanització del Parc. Aquesta petició va en la línia del què ja es va apuntar en una carta signada el maig de 2015 pel llavors alcalde, Joan Carles Sánchez, en la qual es reiterava la petició de plantació d'arbres i treballs d'urbanització mínims, que garantissin la dignificació de l'espai.

Cal recordar que després que, durant els mesos de març i abril d’aquest any, la Generalitat tanqués un cicle de reunions amb la Comissió del Parc del Nord i l’Ajuntament i es definís la configuració final del territori, a la darrera trobada es va presentar el projecte als veïns. En aquests moments se n’està tramitant l’adjudicació i s’espera que al setembre es puguin iniciar els moviments de terres.

Amb aquest projecte, però, la reivindicació dels veïns es veu només satisfeta en part. Es per això que es demana que la reposició de la zona vagi més enllà de la retirada de terres i inclogui la urbanització.

Soterrament Gràcia-Can Feu

Encara en relació amb les obres de Ferrocarrils però en un altre àmbit i davant les informacions de les darreres hores on es qüestiona que la Generalitat pugui assumir el cost del soterrament a Gràcia-Can Feu, el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, ha reiterat que “el finançament del soterrament és un aspecte que cal emmarcar en el conjunt del projecte de perllongament de Sabadell; i en tant que forma part del conjunt de l’actuació, el govern municipal considera que la Generalitat se n’hauria de fer càrrec”. Alhora, el tinent d’alcalde ha evidenciat el compromís de l’Ajuntament amb l’aportació de més de 3 milions d’euros avançats per les obres d’urbanització de la plaça Espanya i el passeig de la Plaça Major, “una aportació –ha dit Serracant– que cal encara revisar”. El govern municipal ha emplaçat als diversos grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya a posar aquest projecte a debat en el marc de la discussió del Pressupost de l’any 2016, atès que la dotació pressupostària és una potestat del Parlament.