PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Els Saballuts, els Minyons de Terrassa, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Barcelona protagonitzaran la Jornada Castellera de Festa Major

Els Castellers de Sabadell esperen descarregar el 3 de 9 amb folre a la plaça de Sant Roc

La plaça de Sant Roc acollirà, un any més, la Jornada Castellera de Festa Major. Serà el proper diumenge, 6 de setembre, a les 12 del migdia i tindrà com a grans protagonistes la colla local –Castellers de Sabadell, Saballuts--, i tres colles convidades de luxe: els Minyons de Terrassa, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Barcelona. Els Saballuts esperen descarregar a casa el 3 de 9 amb folre i acompanyar-lo de grans castells, cosa que requerirà molta gent als assaigs previs i a l’actuació. Per tal d’assolir el repte, hi ha previstos assaigs especials durant aquesta setmana i es repartiran samarretes verdes a tots els simpatitzants que vagin a col·laborar a la plaça diumenge, tornant així a pintar de verd les pinyes de la Festa Major. En cas de pluja, la jornada es realitzaria a Fira Sabadell. Així mateix, avui dimecres, a les 18.30 h, a l’Auditori de la Biblioteca Vapor Badia (c. de les Tres Creus, 127), es presentarà la Diada castellera i es farà el sorteig per decidir l’ordre d’actuació de diumenge.

Els castellers de Sabadell ja són colla de nou i volen mostrar-ho a tota la ciutat, a casa, per Festa Major i en un marc immillorable com és la plaça de Sant Roc. Les tres colles convidades es troben entre les millors de Catalunya i van fer castells de gamma extra la darrera temporada. Per tot plegat s’espera una diada castellera de gran qualitat i amb l’emoció plenament garantida.

Així mateix, durant la gran celebració de la ciutat, i a banda de la Jornada de diumenge, Castellers de Sabadell ha preparat altres actuacions. Divendres, a les 20.15 h., en el marc del Despertar de la Festa Major, els Saballuts aixecaran els Pilars d’Inici de Festa a la pl. de Sant Roc. Al dia següent, dissabte, a les 6 de la tarda, protagonitzaran l’Actuació castellera de vigília, també a la plaça de Sant Roc, a l’espera que arribi la Cercavila de Festa Major (en cas de pluja, l’aixecada seria al local dels Castellers de Sabadell, al carrer dels Emprius, 13). I dilluns, dia 7, a les 6 de la tarda, els Saballuts organitzen un Taller de Castells a la plaça de l’Alcalde Marcet.

Pel que fa als assajos especials de Festa Major, el primer es va portar a terme dilluns. Avui dimecres, n’hi ha previst un altre i demà dijous un tercer. Tots es realitzen a les 20.30 h. al local del carrer dels Emprius, 13.