PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

"El BBVA ha de deixar de desnonar"

El Govern municipal ha demanat al BBVA que aturi els desnonaments a la ciutat i que no es donin més casos de persones que perden el seu habitatge sense que ni tan sols tinguin l’oportunitat de negociar amb aquesta entitat financera. Aquesta demanda arriba després de les reunions que membres de l’equip de govern han tingut amb representants del BBVA per crear un espai de trobada entre l’entitat financera, la PAHC i representants de l’Ajuntament. Reunions que, ara per ara, no han obtingut una resposta satisfactòria per part de l’entitat financera. El Govern municipal està estudiant les polítiques que es poden prendre per aconseguir el compromís del BBVA, donat que hi ha insuficient col·laboració d’aquesta entitat per evitar desnonaments a la ciutat, una de les polítiques estratègiques de l’acció de govern.

 

El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, ha afirmat que “és intolerable que en aquest moment encara hi hagi entitats financeres que desnonin famílies sense mirar de trobar solucions a la situació d’emergència que viuen moltes persones a la nostra ciutat”. I ha afegit que “reclamem al BBVA que, en compliment del nou marc legislatiu, accedeixi a aplicar lloguers socials a totes les famílies en risc de vulnerabilitat. Ha de deixar de desnonar.”

 

De la seva banda, el tinent d’alcalde d’Acció Social i Drets Civils, Gabriel Fernàndez, ha recordat al BBVA que s’ha d’adaptar als nous temps: “És la nostra obligació com a administració recordar al BBVA que existeix una llei, la 24/2015 aprovada recentment pel Parlament de Catalunya, contra l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, i tenim la ferma intenció de desplegar-la. A més a més, treballar per una societat millor no és només patrocinar activitats socials, culturals o esportives, és complir amb les pròpies responsabilitats i, en primer lloc, amb les persones i amb el respecte al dret a un habitatge digne per a tothom”.

El govern municipal continua treballant, d’altra banda, en l’elaboració d’un protocol d’actuació amb tots aquells agents implicats en els processos judicials que finalitzen amb la pèrdua de l’habitatge. El protocol hauria de permetre donar una resposta eficaç a la situació a què es veuen abocades les famílies afectades. En aquesta línia de treball, el Govern municipal ha participat avui en una Taula Rodona organitzada per l’Observatori DESC, amb la presència del tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, i de diversos tècnics municipals. A la trobada representants de diversos ajuntaments, Generalitat i entitats promotores han abordat el desplegament de la llei 24/2015, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. El govern està treballant en aquesta línia, per poder desplegar tots els instruments que han de fer efectiu el dret a l’habitatge i que les entitats que tenen gran número de pisos acceptin el seu rol indispensable per fer efectiu el dret a l’habitatge.