PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Prop de 130 activitats ompliran Sabadell durant les festes de Nadal

Enguany es posa l’accent a sensibilitzar la ciutadania per gaudir d’unes festes més justes, solidàries i igualitàriesnadal27

Coincidint amb la campanya de Nadal, l’Ajuntament de Sabadell ha elaborat un programa que, per primera vegada, recull totes les activitats previstes durant les festes a la ciutat, tant culturals, com cíviques, esportives i comercials. En aquest àmbit, es vol posar l’accent en la necessitat de practicar un consum responsable que contribueixi a un model de desenvolupament sostenible, respectuós amb el medi ambient i amb les persones.

Un total de 128 activitats programades per a tota la ciutat i organitzades per 84 entitats i associacions, juntament amb l’Ajuntament, són una mostra del treball col·laboratiu per oferir activitats a tots els punts de la ciutat. En aquest sentit, “cal agrair aquest important esforç de treball conjunt per aconseguir que durant aquestes festes la ciutadania gaudeixi d’una àmplia oferta cultural i d’oci a tota la ciutat, en una clara aposta i voluntat expressa per descentralitzar activitats i arribar a tots els barris”, ha expressat avui l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, que ha presentat el programa d’activitats previstes durant les festes de Nadal a la ciutat, acompanyat de la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Participació, Marisol Matínez.

A la presentació hi han assistit també alguns dels representats de les moltes entitats que hi organitzen actes, com ara l’Orquestra Simfònica del Vallès, el Museu del Gas, la Coral la Industrial, la Coral Estrella Daurada, la Coral UES La Carena, Joventuts Musicals, l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell, així com representants de les associacions de comerciants de Sol i Padrís - Sant Oleguer, la Via de Massagué, Ca n’Oriac Comerç i el Mercat Central.

Per la seva banda, la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Participació, Marisol Matínez, ha destacat que “volem que la ciutadania es quedi a Sabadell perquè viure la ciutat és viure el comerç i donar vida al comerç és donar vida a Sabadell”, en una clara referència a la imatge i el lema de la campanya de comerç impulsada per a aquest any.

Un altre dels aspectes destacables de la programació d’enguany és el missatge que es vol transmetre a la ciutadania per gaudir de totes aquestes activitats, però sense oblidar que es pot contribuir a fer un Nadal més just, sostenible i igualitari. I és per això que l’alcalde ha posat èmfasi en la necessitat de prendre consciència del que comporta consumir sense una planificació prèvia. I ha assenyalat que, des de l’equip de govern, “volem sensibilitzar la ciutadania que s’ha de comprar de manera conscient, amb criteris solidaris, sostenibles i de proximitat. Hem de ser conscients de l’origen dels productes, qui els fabrica, qui els ven, el preu que tenen o el seu valor afegit”.

Pista de patinatge ecològica

El tret de sortida de la Campanya de Nadal serà aquesta tarda, a partir de les 6, quan, coincidint amb l’encesa dels llums de Nadal, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, farà un recorregut per les parades de la Fira de Santa Llúcia situades al passeig de la Plaça Major.

Així, seran 382 els arcs de llum que guarniran enguany 44 carrers, els quals romandran encesos als eixos comercials fins al 6 de gener (en horari de 6 de la tarda a 2/4 de 10 del vespre, ampliable en dies assenyalats).

L’enllumenat va a càrrec de les diferents associacions de comerciants de la ciutat, amb el suport de l’Ajuntament. Per contribuir a l’estalvi energètic, un any més, totes les associacions han optat per la tecnologia LED, que permet elevades prestacions quant a intensitat lumínica, amb un baix consum.

Una de les activitats tradicionals serà la Fira de Santa Llúcia, que obrirà al passeig de la Plaça Major aquesta tarda i hi romandrà fins al 23 de desembre, de 10 a 2 i de 5 a 9. A la Fira s’hi instal·laran prop d’una trentena de casetes on, com és habitual, es podran trobar figures i coves nadalenques d'artesania, arranjaments per a la llar i ornaments florals, com també avets, ponsèties i rams de la sort.

El 4 de desembre s’obrirà la pista de patinatge al passeig de la Plaça Major, que, com a novetat, no serà de gel sinó de polietilè d’alta densitat, que simula el gel. Aquest canvi comportarà un estalvi energètic de gasoil –es passarà de gastar-ne 15.000 litres a 500– i també d’aigua –en comptes de 50.000 litres se’n faran servir 100–. Es tracta d’una altra de les clares apostes del Govern municipal per proposar activitats que dinamitzin la ciutat, però amb un caràcter més sostenible ja que, a més de l’estalvi energètic, es minimitzen les molèsties de soroll i residus que suposa una pista de gel.

La pista, amb una capacitat per a 70 persones alhora, estarà oberta fins al 10 de gener (d’11 a 2 i de 4 a 9 els caps de setmana, festius i període de vacances escolars; els dies feiners dins el període lectiu escolar funcionarà a la tarda de 5 a 9, ja que al matí es reserva per a grups concertats).

El preu de l’entrada serà de 5 € per 30 minuts, tot i que hi haurà promocions de descompte que es repartiran pels comerços del centre de la ciutat i pel Mercat Central, així com a un preu reduït de 2,50 € per a grups escolars.

En paral·lel a aquestes accions, la ciutat acollirà un ampli ventall de propostes on hi haurà cabuda per a la música, el teatre, el cinema, els pessebres, les curses o els quintos solidaris, entre altres activitats, gràcies a l’empenta de les entitats de la ciutat que han organitzat també activitats per aquestes dates. Entre aquestes propostes, destaquen les activitats infantils, amb les visites dels ambaixadors reials a diferents eixos comercials de la ciutat i les activitats a museus i biblioteques.