PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La Jornada d’Orientació d’Estudis Superiors del 15 i 16 de febrer oferirà informació sobre 125 titulacions

 Amb la jornada, l’Ajuntament promou l’orientació acadèmica i professional com a factor clau per afavorir l’èxit educatiu

orientacioDes de la convicció que l’orientació acadèmica i professional són factors clau que cal treballar per afavorir l’èxit educatiu, l’Ajuntament organitza els propers 15 i 16 de febrer una nova Jornada d’Orientació d’Estudis Superiors, que es desenvoluparà simultàniament a quatre espais de la ciutat: Casal Pere Quart, Auditori Lacy, Col·legi d’Advocats de Sabadell i Centre Metal·lúrgic. En total, s’oferirà informació sobre 125 titulacions (75 graus universitaris i 50 Cicles Formatius de Grau Superior).

La Jornada, que ha programat nombroses xerrades i accions informatives i d’assessorament, s’adreça als i les alumnes que finalitzen els estudis de batxillerat o de cicles formatius de grau mitjà, amb la finalitat de complementar l’orientació que han rebut als centres educatius. Però també a aquelles persones que han decidit reprendre la seva formació i preparen proves d’accés a les Escoles d’Adults o aquelles que hi tornen després de passar per alguna experiència professional. Això no obstant, i malgrat ser aquests col·lectius els destinataris principals, la Jornada és oberta a la participació d'altres ciutadans i ciutadanes que hi tinguin interès.

L’objectiu és oferir als participants tota la informació perquè puguin prendre una decisió sobre els seus estudis i futur laboral, tot facilitant-los alhora el contacte amb professionals que els poden apropar la seva experiència en diversos àmbits. Tal i com ha expressat el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, “des de la Regidoria treballem perquè els i les joves que finalitzen batxillerat i cicles formatius puguin tenir tots els elements per poder escollir amb garanties com continuar endavant amb els seus estudis per tal de formar-se com a persones i en l’àmbit professional que desitgin”.

Respecte de l’edició anterior, la Jornada incorpora enguany informació sobre 3 nous graus universitaris (EU) i 5 nous cicles formatius de grau superior (CFGS).

Diverses accions

A banda de les ponències, que aniran a càrrec de centres formatius i col·legis professionals, per a la Jornada l’Ajuntament desplaçarà el Punt d’assessorament personalitzat del Servei d’Informació, orientació i assessorament d’Educació i Formació, que habitualment està ubicat al Vapor Codina, fins a la primera planta del Casal Pere Quart.


Així mateix, els serveis municipals han treballat en col·laboració amb la Diputació de Barcelona per oferir xerrades més transversals que puguin ser d’interès per als joves però també per a les famílies i altres col·lectius de la comunitat educativa: Són les ponències Pots estudiar quan vulguis i des d’on vulguis?; “Quina influència tenen les famílies?”; i Com ens preparem per a les professions del futur; que es portaran a terme al Casal Pere Quart, a l’Institut Pau Vila i al Casal Cívic Rogelio Soto entre el 16 i el 22 de febrer.

App per a informació i inscripcions

Tota la informació sobre les jornades, així com la possibilitat d’inscriure-s’hi i omplir qüestionaris d’avaluació s’ha vehiculat a través d’una app que es pot descarregar a http://m2.sabadell.cat/jornades/educatives.