PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Alcaldes i regidors del Vallès Occidental presenten un manifest a favor de l’ensenyament públic

Representants de moviments de base de l’ensenyament públic els han acompanyat en el lliurament del manifest a la delegada d’Ensenyamenteducacio9

Avui, dimarts 9 de febrer, a les 11 del matí, s’ha presentat el Manifest en defensa de l’escola pública als municipis del Vallès Occidental. L’acte, impulsat per la Coordinadora d’Ensenyament Públic Vallès Occidental (CEPVOC) –a la qual estan vinculats diversos ajuntaments i membres de la comunitat educativa–, ha tingut lloc als Serveis Territorials d’Ensenyament del Vallès Occidental a Sabadell.

A la presentació hi ha assistit l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, els quals han lliurat el manifest a la delegada dels Serveis Territorials d’Ensenyament, conjuntament amb alcaldes i regidors la comarca i altres representants de moviments de base de l’ensenyament públic.

El regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha afirmat que “els municipis volem ser actors i partícips també de la planificació educativa. Ens avala un manifest que té una àmplia representació de la comunitat educativa del Vallès Occidental”. I ha afegit que “volem avançar cap a un model que garanteixi la igualtat d’oportunitats en l’àmbit de l’educació”.

Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell, ha subratllat que “els ajuntaments volem aportar el nostre coneixement per intervenir en el calendari d’obres de nous equipaments que s’han de construir als nostres municipis. A Sabadell tenim el cas, per exemple, de l’Escola Virolet, a Can Llong, que ja fa massa temps que, de manera provisional, ocupa un terreny que no és el seu, amb mòduls prefabricats”. A més, ha apuntat que “volem reduir les ràtios de les classes per garantir el manteniment de grups i la millora de la qualitat educativa.