PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Juli Fernàndez: “L’aturada de les derivacions ha de suposar l’absorció de l’activitat per part del Taulí”

Declaracions de l’alcalde davant de l’anunci del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya en relació amb la reversió de les externalitzacions dels serveis sanitaris

julitauli

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, celebra les declaracions d’ahir per part del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, durant la seva primera intervenció en la Comissió de Salut del Parlament, que va afirmar, entre d’altres aspectes, que la Clínica del Vallès i l'Hospital General de Catalunya –que treballen dins la xarxa pública del sistema sanitari– sortiran de la llista com a centres encarregats de fer activitat suplementària i que l'assistència sanitària a càrrec dels pressupostos de la Generalitat es prestarà únicament en centres de titularitat pública o entitats sense ànim de lucre concertades amb el Servei Català de la Salut.

El titular de Salut va reiterar, així, que la Generalitat no contractarà cap centre mèdic privat, fet que significarà en el cas de Sabadell que la Corporació Sanitària del Parc Taulí (CSPT) deixarà de derivar pacients tant a la Clínica del Vallès com a l'Hospital General de Catalunya.

Des del Govern municipal s’ha defensat que aquest servei havia de mantenir el seu caràcter públic, de qualitat i d’accés transversal i, per tant , “aquesta aturada de les derivacions ha de suposar l’absorció de l’activitat per part del Taulí, que haurà d’anar acompanyada de la dotació pressupostària corresponent per poder oferir un servei amb qualitat”.

Acabar amb les llistes d’espera, el col·lapse de les urgències o el desviament de pacients a la xarxa privada o concertada, així com unes condicions laborals dels treballadors i treballadores de la Corporació, són temes que, en l’àmbit de salut, són prioritaris per al Govern de la ciutat.

En aquest sentit, després d’un primer contacte telefònic, l’alcalde de Sabadell i el conseller de Salut han quedat emplaçats per a una trobada en els propers dies per abordar tots aquests aspectes que afecten tant la ciutat com la comarca.

Concentració al Taulí

D’altra banda, aquest matí el regidor de Salut, Ramon Vidal, i el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura, Joan Berlanga, han participat de la concentració que els treballadors i treballadores del Taulí han fet al mateix centre hospitalari. “Aquest govern és sensible a les reivindicacions dels treballadors i treballadores dels serveis sanitaris; els agents socials com la FAV, PAT, CE del Taulí ens trobaran al seu costat per millorar les condicions laborals. És per això que cal aglutinar els esforços per aconseguir reforçar i millorar els serveis sanitaris públics de la ciutat”, ha manifestat Vidal en finalitzar en finalitzar la concentració.