PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Visita d’una delegació del sindicat basc ELA per conèixer les iniciatives socioeconòmiques davant la crisi

El regidor de Nova Economia i Serveis Centrals, Albert Boada i el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro han rebut els representants sindicals

En el marc d’una visita oficial a Catalunya, una delegació del sindicat basc ELA s’ha desplaçat fins a Sabadell amb l’objectiu de conèixer sobre el terreny iniciatives socioeconòmiques locals davant la crisi. Els principals representats d’ELA han visitat el Centre de Formació Cal Molins. Des d’aquest equipament municipal es dóna resposta a les necessitats de les persones treballadores en atur o en actiu que volen millorar la seva qualificació professional.

En concret, el Centre de Formació Cal Molins és un dels equipaments més grans destinats a la formació de professionals en el territori català amb més de 3.000 m2 de superfície. Aquest centre de referència disposa d'aules, tallers, sales d'entrevistes i un espai polivalent per a activitats de gran format. Més de 2.000 persones es formen anualment en aquest equipament amb espais homologats per poder cursar estudis amb titulació oficial.

En el decurs de la visita el regidor de Nova Economia i Serveis Centrals, Albert Boada, i el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, han exposat també altres projectes de desenvolupament de ciutat als representants de la delegació d’ELA, encapçalada pel seu secretari general, Txiki Muñoz.

Sindicat majoritari a Euskadi

El sindicat ELA va ser fundat el 23 de juliol de 1911 a Bilbao per un grup de 178 treballadors i avui dia és el sindicat majoritari al País Basc amb més de 100.000 persones afiliades, segons les darreres xifres presentades en el seu Congrés Confederal de 2013. ELA té com a propis els valors de solidaritat, lluita pel canvi social, defensa dels interessos de la classe treballadora, aportació en la construcció nacional, entre d'altres. En quant a la seva estructura organitzativa, compta amb 12 unions comarcals i 3 federacions professionals. Els òrgans de decisió en la vida interna d'ELA són la Comissió Executiva, el Comitè Nacional i el Consell Nacional que es reuneixen periòdicament.