PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El municipalisme català es mostra ferm i convençut en l’aplicació de les mesures pertinents per garantir els drets a l’habitatge i a una vida digna

L’executiu local redobla esforços i complicitats amb els ajuntaments per l’aplicació de la mesures previstes per la ILP aprovada el 29 de juliol de 2015, per unanimitat, al Parlament

concentracioAlcaldes web2

Aquest matí desenes d’alcaldes i alcaldesses de Catalunya, acompanyats per càrrecs electes i representants del municipalisme català han denunciat la resolució del consell de ministres, del passat 29 d’abril, de presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei 24/2015. Per aquest motiu el govern de Sabadell, amb Juli Fernàndez al capdavant, s’ha mobilitzat per anar a fer entrega de la instància amb el còmput total d’expedients iniciats gràcies a la Llei 24/2015.

Davant la suspensió de la Llei, Fernàndez ha volgut fer èmfasi en què “la decisió d’impugnar la Llei 24/2015, no suposa només impugnar o modificar una legislació vigent i legítima del Parlament de Catalunya, la qual va ser aprovada per unanimitat, sinó que el què s’està impugnant són alguns dels drets fonamentals dels catalans: el dret a l’habitatge i el dret a una vida digna”.

Juli Fernàndez, ha volgut expressar de forma solemne davant la Delegación del Gobierno de España que “hem vingut a dir que darrere de cada expedient hi ha famílies, i que aquesta suspensió afectaria persones. Ara el govern espanyol no podrà actuar dient que ho desconeixia".

El conjunt d’alcaldes i alcaldesses han fet a mans de la secretaria general de la Delegación del Gobierno de España les instàncies on s’hi poden comptar fins 5.152 expedients relacionats amb l’aplicació de la llei. En aquest sentit, l’alcalde de Sabadell ha manifestat que “som aquí no només per defensar una llei, sinó per tot el què hi ha darrera l’aplicació d’aquesta llei i els milers i milers de persones que estan passant moltes dificultats per sobreviure. El govern espanyol vol igualar la misèria, nosaltres hem vingut a dir que amb aquesta llei podíem treballar per igualar la dignitat".

concentracioAlcaldes web

D’altra banda, Maties Serracant, tinent d’alcalde i regidor d’habitatge, ha fet palès que la voluntat del govern és “continuar amb el calendari previst per donar una darrera oportunitat a les entitats financeres per signar els convenis legals, justos i proporcionats que els hem fet arribar per a la cessió i la mobilització d’habitatges buits, perquè els convenis presentats són documents per l’acord i donar sortida a les famílies en risc d’exclusió residencial, i per tant, són plenament vigents”. Tanmateix ha recordat que si no s’assoleix l’acord presentat el 18 d’abril, es passarà a executar el expedients sancionadors previstos en el decret 1/2015 i a la ordenança municipal de mobilització d’habitatge buit.

A més de Fernàndez i Serracant, han assistit també a la concentració de càrrecs electes, els tinents d’alcalde, Joan Berlanga i Marisol Martínez, a més dels regidors Gabriel Fernàndez, Ramon Vidal i Miquel Soler.