PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La Regidoria d’Acció Social presenta el programa Fem Vacances, amb activitats d’estiu dirigides a persones amb discapacitat i dependència

El programa compta amb la participació i col·laboració de les entitats especialitzades de la ciutat i inclou un total de 18 casals, viatges i colònies i preveu una aportació femvacances20municipal de gairebé 65.000 euros

Amb l’objectiu d’avançar cap a la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans i ciutadanes i vetllar pels col·lectius més vulnerables, la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament ha impulsat el nou programa Fem Vacances, amb activitats de lleure a l’estiu adreçades a infants, joves i adults amb discapacitat i dependència. El programa s’ha elaborat comptant amb la participació de 7 entitats de l’àmbit i inclourà un total de 18 casals, viatges i colònies, que comptaran amb un suport econòmic municipal proper als 65.000 euros.

Avui han presentat Fem Vacances el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, i els representants d’ANDI, AVAN, Grandalla, L’Estel, Obrir-se al món, TEA Vallès (de Trastorns de l’Espectre Autista) i Viu-la.

Amb el programa, s’amplia la cobertura de les propostes d’aquest tipus a la ciutat, incorporant-ne de noves i nous perfils d’usuaris, i es proporciona a les persones amb discapacitat i dependència més oportunitats de lleure i convivència. De fet, amb el plantejament actual ha estat possible ampliar la cobertura de places de casals, viatges i colònies en un 58% respecte a les propostes que les entitats participants van organitzar l’any passat.

Així mateix, es facilita a les famílies espais de respir i la conciliació de les vides laboral i familiar, i es desenvolupa una clara aposta política per part del Govern de la ciutat cap a l’equitat, donant una resposta de caire universal als sobrecostos que les famílies i usuaris/es han de fer front a l’hora de la realització d’aquestes activitats. Amb Fem Vacances, així mateix, es vol reconèixer l’expertesa i coneixement de les entitats de l’àmbit, amb les quals l’Ajuntament ha treballat conjuntament per fer possible el programa.

Tal com ha explicat el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, “el compromís del Govern per la promoció d’aquests programes, adreçat a col·lectius que tenen més dificultat, és total. Estem davant d’un projecte innovador, amb una cobertura universal, on l’increment de la dotació econòmica és considerable i amb una treball conjunt de diagnosi amb les entitats implicades importantíssim”.

En representació de les entitats, Pau Vilaseca de Grandalla, ha destacat “la reducció del sobrecost per a les famílies, amb un cobriment del 50 per cent. Tant de bo en el futur puguem arribar al cent per cent”. Per la seva banda, Laura Rubio, d’AVAN, ha assenyalat que “gràcies al programa tenim la possibilitat de poder ampliar serveis, com ara la incorporació aquest any de Cuidem específics” i ha destacat, també, el foment de la inclusivitat que tenen aquest tipus de projectes.

Pel que fa a l’aportació de l’Ajuntament, els gairebé 65.000 euros suposen un increment substancial respecte la dotació econòmica ordinària que els anys anteriors s’havien atorgat a les activitats d’aquest tipus.

El suport econòmic de l’Ajuntament cobrirà el 50% del sobrecost que suposa per a les famílies de usuaris/es residents a Sabadell a la inscripció a un casal de característiques especials respecte a un d’ordinari o bé el 25% del cost dels viatges i colònies. I és que les activitats per a persones amb discapacitat o dependència suposen una despesa considerablement superior a les adreçades a altres col·lectius per la major necessitat de professionals de suport i d’instal·lacions condicionades.

Aquest suport és independent d’altres ajudes o prestacions que les famílies en forma particular sempre poden demanar a traves dels equips professionals de la Regidoria que valoren els casos.

femvacances20