PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Convocada la cinquena edició del guardó Memorial Àlex Seglers

Fins al 30 de juny es poden presentar candidatures al premi Memorial Àlex Seglers, que reconeix la trajectòria de persones i organitzacions compromeses amb la defensa de la diversitat i el foment de la convivència. Alhora, el Memorial també ret homenatge a Àlex Seglers (1970-2010), professor de la UAB i expert en dret eclesiàstic, reconegut internacionalment.

El memorial vol reconèixer la tasca feta per persones individuals o entitats en la promoció de valors laics que sustentin la convivència a Catalunya i que prenguin com a base comuna el respecte a la diversitat de cultures, de creences i que contribueixi al diàleg entre aquestes, a la defensa dels drets humans i a la cohesió de la nostra societat des de una perspectiva ètica i laica.

El Memorial Àlex Seglers que es concedeix anualment, està organitzat per les següents institucions, que a la vegada formen part del jurat: l’Ajuntament de Sabadell, la UAB, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Obra Social “la Caixa”, la Federació Catalana de Municipis i l’Associació Catalana de Municipis, a més d’experts en matèria de drets humans i representants de la diversitat de creences i conviccions.

En aquesta cinquena edició, els guanyadors rebran un plat artístic elaborat per a l’ocasió per la ceramista Maria Bosch i el pintor Joaquim Montserrat, ambdós sabadellencs. Les obres s’han pogut realitzar gràcies a la coordinació del Museu d’Art de Sabadell i la col·laboració de La Fundació Obra Social “la Caixa”. El lliurament del guardó serà en un acte públic el dia 30 de setembre, data del natalici del Sr. Àlex Seglers.

En anteriors edicions van ser premiades les persones i entitats següents: Sor Lucia Caram, a la primera edició, per la seva tasca en favor del diàleg interreligiós; a la segona edició, l’antropòloga Teresa San Román, per la seva dedicació a la gestió de la diversitat cultural i l’entitat Rebost Solidari, pel seu compromís social cap als més vulnerables; en l’edició de l’any 2014, va ser premiat Miguel Àngel Aguilar, fiscal especial de delictes d’odi i discriminació de Barcelona, en reconeixement a la seva contribució en l’àmbit de la justícia i per la defensa dels drets humans i l’Associació Akan de Girona, en reconeixement a la seva tasca diària d’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat i per l’esforç per la conscienciació social.

A la darrera edició del 2015 va ser guardonat el pare Joan Botam, per les seves reconegudes iniciatives vinculades a la pau, a favor de l’ecumenisme i fundació d’entitats actives en el diàleg interreligiós. També, com a entitat, va ser reconeguda amb el mateix guardó l’Associació Juvenil Esquitx de Sabadell en el seu 25è aniversari per la seva tasca desinteressada en l’educació en valors al jovent.

Per participar cal presentar, documentació sobre la trajectòria de la persona o entitat que es presenta així com sobre l’aportació concreta que es considera mereixedora del premi. Les bases, la convocatòria i els documents a complimentar:

seglers27

 

 

Àlex Seglers, reconegut especialista en dret eclesiàstic

Àlex Seglers va ser professor del Departament de Dret Públic i Ciències Històric- jurídiques de la UAB i coordinador de l’Àrea de Dret Eclesiàstic. Va dedicar a aquest àmbit d’estudi la seva tasca docent i investigadora.

Es va doctorar en Dret a la UAB amb la tesi doctoral “Llibertat religiosa i Estat autonòmic”, i va realitzar una estada a la Saint Paul University (Canadà) per investigar el multiculturalisme canadenc, i una altra a la Université Paris-Sud XI (França) per estudiar el paper de les confessions religioses en el procés de construcció de la Unió Europea.

Organitzador de diverses trobades i congressos sobre temes relacionats amb la llibertat religiosa i el dret eclesiàstic, amb la participació tant d’experts i acadèmics com de grups religiosos, com les jornades “Llibertat religiosa i ciutadania musulmana”, organitzades al 2010. Seglers, va ser també l’autor de set monografies entre elles, Autogovern i fet religiós (2000) i La immigració a Catalunya explicada als joves (2001); i de més d’una cinquantena de treballs publicats a diferents revistes científiques.

Persona apassionada, vital i molt activa, va ser també assessor jurídic de la Secretaria d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona, de la Fundació per al Desenvolupament Humà, del Consell Islàmic Cultural de Catalunya i de l’Associació Sociocultural Ibn Batuta i col·laborador del ForumLIberas.com i amb E-Cristians.