PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

S’aprova definitivament el projecte europeu Gen-Y City, on Sabadell participa amb onze ciutats més

El programa europeu URBACT III, de cooperació entre ciutats de la Unió Europea per al seu desenvolupament sostenible, ha donat llum verda definitiva al projecte europeu Gen-Y City, que fomenta les polítiques de promoció, atracció i retenció del jove talent emprenedor a les ciutats. Sabadell participa en aquest programa juntament amb onze ciutats europees.

El projecte estava en fase de resolució i, finalment, s’ha aprovat en el marc del programa URBACT. Gen-Y City té com a objectiu adaptar i desenvolupar noves polítiques per atraure i retenir a la ciutat persones joves emprenedores especialment vinculades a les indústries innovadores, creatives i basades en el coneixement. A Sabadell, l’Ajuntament –des del Vapor Llonch– lidera el projecte, al qual també es sumen universitats, centres tecnològics i entitats que tenen contacte directe amb el col·lectiu de joves emprenedors.

El Gen-Y City tindrà una durada de 2 anys (del maig de 2016 al maig de 2018). Cada ciutat dissenyarà un Pla d’Acció Local on s’integraran diverses polítiques pel foment d’una ciutat atractiva per als joves talents emprenedors vinculats a indústries innovadores, creatives i basades en el coneixement. El pla haurà de ser codissenyat amb les entitats rellevants del territori, que formaran el grup de suport local.

El pla haurà d’agrupar les accions en el marc dels 5 eixos del projecte que s’estudiaran durant les jornades de treball transnacionals del projecte, en què també participarà Sabadell. Els 5 eixos seran: lideratge i governança compartida, creació d’un entorn urbà atractiu, desenvolupament de competències en emprenedoria i polítiques de retenció i atracció de talent.

Sabadell participa al Gen-Y City juntament amb Poznan (Polònia), Daugavpils (Letònia), Genoa (Itàlia), Granada (Espanya), Klaipeda (Lituània) Wolverhampton (Regne Unit), Kristiansand (Noruega), Torún (Polònia), Coimbra (Portugal), Bolònia (Itàlia) i Nantes (França),

Al desembre de 2015 ja es va fer a Sabadell una primera reunió de presentació del projecte a càrrec de la ciutat polonesa de Poznan, líder del projecte. En aquesta reunió inicial hi va participar el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, juntament amb representants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’Escola Superior de Disseny (ESDi), el Centre Tecnològic ASCAMM-EURECAT, l’Escola Illa, la xarxa empresarial ONiON i personal tècnic de Promoció Econòmica i Servei d’Atenció Jove de Sabadell.