PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

43 ajuntaments participen a Sabadell a la trobada de la Xarxa Innpulso

L’objectiu és el canvi del model productiu dels ajuntaments participants cap a un model sostenible a nivell econòmic i social innpulso29

En el transcurs de la jornada, que va tenir lloc ahir dimarts organitzada per l'Ajuntament de Sabadell conjuntament amb la Xarxa Innpulso, la xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació de l’Estat Espanyol, el regidor de Tecnologies de la Informació i Comunicació de l’Ajuntament de Sabadell, Miquel Soler, va destacar la importància de la Xarxa i la innovació per “agilitzar i simplificar l’administració davant els nous nadius digitals, la instal·lació d’energies renovables, la participació ciutadana, la mobilitat no contaminant, la lluita contra la pobresa i la promoció de l’èxit educatiu i laboral”. L’objectiu de la xarxa és el canvi del model productiu dels ajuntaments participants cap a un model sostenible a nivell econòmic i social.

Durant la trobada es van crear tres grups de treball, composats per tècnics dels ajuntaments així com del Ministeri d’Economia i Competitivitat, amb l’objectiu d’intercanviar coneixements i experiències en matèria de Ciència i Innovació i des dels ajuntaments, sortir de la zona de confort per “compartir informació entre els homòlegs dels diferents ajuntaments per aprendre i plantejar-nos nous reptes i ser un exemple per a la ciutadania i les empreses de la ciutat”, tal com va comentar Soler.

En el marc del primer grup es van tractar els models de finançament per projectes d’innovació, especialment els finançats per la Comissió Europea, amb el repte de presentar candidatures conjuntes en aquestes convocatòries. Així mateix, s’està treballant per promoure la compra pública innovadora, una alternativa al model "tradicional" que pot frenar l'accés d'empreses més petites que poden tenir més flexibilitat per fer "solucions a mida" de caràcter molt innovador, però en canvi no poden acomplir els requeriments tècnics o econòmics establerts pels Ajuntaments.

El segon grup de treball tenia com a objectiu potenciar les eines per a la generació de pimes més innovadores. Durant la sessió es van debatre diferents iniciatives a desenvolupar o iniciar durant aquest any i els successius, amb l'objectiu de facilitar que les pimes i els emprenedors de les ciutats que conformen la xarxa siguin més innovadors i que, des de l'administració local,es faciliti l’acompanyament per poder posar en valor com a clar actiu de les empreses, el component d'innovació en aquestes.

En paral·lel, al tercer grup es va treballar en el desenvolupament d’una metodologia per ajudar a les ciutats de la Xarxa Innpulso a potenciar les seves polítiques d’innovació, utilitzant eines d’autodiagnosi i posant en marxa un sistema d’”stages” on una ciutat més avançada pugui actuar com a “mentora” per a una altra en un tema concret d’interès. A més, es van plantejar l’organització de tallers de co-creació (o co-millora) dels serveis públics urbans i la definició d'un quadre d'indicadors d'innovació urbana que permeti mesurar i comparar el posicionament de cadascuna de les ciutats.

Cal recordar que en la legislatura actual, l'Ajuntament de Sabadell ha posat el focus en la innovació a través del nou programa d'Innovació i Coneixement, adscrit a la Regidoria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, i que té per objectiu el foment dels projectes d'innovació municipal, especialment en l'àmbit de les TIC, com ara noves eines digitals per a la gestió dels serveis municipals i la participació/comunicació amb la ciutadania, la integració i obertura de dades d'interès públic relacionades amb la ciutat, i la difusió de les oportunitats vinculades a les noves tecnologies. Per desenvolupar aquests projectes, es prioritza la col·laboració amb l'ecosistema d'innovació de la ciutat i la comarca (empreses, centres tecnològics, universitats, entitats ciutadanes, etc.).

Més informació innpulso28