PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell tramita 5.293 sol·licituds d’ajut menjador per al proper curs, un 10% més que el curs anterior

L’Ajuntament de Sabadell ha tramitat davant el Consell Comarcal del Vallès Occidental un total de 5.293 sol·licituds d’ajut menjador per al curs 2016-2017. Aquesta xifra representa un increment de pràcticament el 10% respecte del curs anterior, quan es van cursar d’inici 4.826 peticions. Ara, el Consell Comarcal ha fet arribar les sol·licituds juntament amb les de la resta de la comarca al Departament d’Ensenyament de la Generalitat, que creuarà les dades amb les de l’Agència Tributària. Un cop feta la gestió, es comunicaran els ajuts atorgats a cada municipi. Així mateix, cal tenir present que aquestes són les xifres inicials de peticions tramitades, que es poden anar incrementant al llarg del curs segons les necessitats. El curs passat la dada inicial de 4.826 va augmentar fins a arribar a les 5.046 sol·licituds tramitades.

En relació amb els ajuts menjador, cal recordar que, per al curs vinent, s’ha incorporat un canvi substancial en el model de les beques, amb l’eliminació del tram variable, donant així resposta a una reivindicació iniciada al territori des de Sabadell i que va ser recollida i compartida tant pel Consell Comarcal com també per diversos municipis. Al ja eliminat tram variable, el sol·licitant es trobava per sobre del llindar de renda de l’ajut garantit, però per sota del màxim per poder tenir accés a l’ajut, amb la qual cosa la resolució d’aquest tram quedava supeditada a la dotació pressupostària. Ara, les noves bases per al curs vinent garanteixen d’inici un ajut mínim del 50% –que pot ser complementat pels municipis fins a arribar al 100%– a tots els sol·licitants que compleixin els requisits i estiguin per sota del llindar de renda familiar establert.

Davant la xifra de sol·licituds tramitades per l’Ajuntament de Sabadell, el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha comentat que “l’increment del nombre de peticions fa evident la necessitat de moltes famílies de comptar amb aquest recurs i cal donar-hi resposta”. En aquest sentit, Fernàndez ha reafirmat el compromís del Govern de la ciutat per continuar lluitant contra l’exclusió.

Cal recordar que, a banda del pressupost ordinari de 2015 i 2016, el curs passat l’Ajuntament va destinar 43.000 euros del fons de contingència de 2015 als ajuts menjador de 205 infants de la ciutat que havien quedat fora de la convocatòria però que, segons criteris municipals, sí hi havien de tenir accés per motius socioeconòmics “Ara, tot i l’eliminació del tram variable, la nostra voluntat és garantir pressupostàriament els recursos destinats als ajuts menjador per complementar tants ajuts com sigui necessari”, ha explicat el regidor.

Encara en relació amb les accions de garantia alimentària d’infants i joves, el Govern de Sabadell continua reivindicant un sistema de garantia als centres de secundària per mitjà de menjadors homologats o altres mesures equiparables. En aquest sentit, Fernàndez ha comentat que “en el cas dels i les adolescents de secundària, ens trobem davant una altra situació de desigualtat de resolució complexa però que, com a societat, no ens podem permetre. Cal que entre tots els actors implicats acabem de tenir un diagnòstic acurat i compartit i s’hi puguin trobar les solucions més adients”.