PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El projecte del Passeig i del conjunt de l’espai central de la ciutat serà objecte d’una exposició i debat públics a la primavera del 2017

L’objectiu és que la proposta obtingui el màxim consens i implicació ciutadana. Durant el proper setembre es presenten les conclusions de la primera de les dues fases d’estudi i anàlisi. A partir de l’octubre es treballarà en la redacció de la proposta

La proposta elaborada pel Govern municipal del projecte de definició del passeig de la Plaça Major i el conjunt de l’espai central de la ciutat serà objecte d’una exposició i debat públics a la primavera del 2017, amb l’objectiu d’obtenir el màxim consens polític i ciutadà per tirar endavant la configuració definitiva d’aquest espai.

Aquesta exposició donarà a conèixer els elements que conformen la proposta municipal i estarà acompanyada d’altres aspectes de contextualització del projecte, de caire històric, cultural i socioeconòmic, amb l’objectiu de proporcionar més elements de valor per aconseguir un debat ciutadà més ric. La mostra estarà complementada amb la celebració de jornades i debats oberts.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha manifestat al respecte que, “tenim una responsabilitat política i històrica de resoldre de la millor manera la configuració d’aquest espai. No serà fàcil i és per això que volem treballar un projecte amb la màxima implicació ciutadana”.

El passat mes de març es va anunciar l’inici d’una proposta de treball, que ha de finalitzar amb una proposta concreta de redefinició de l’espai, dividida en tres etapes:

1) Discussió i diagnòstic

2) Presentació d’una proposta acompanyada d’obres al voltant dels accessos de l’estació dels ferrocarrils de la Generalitat i un programa de dinamització de l’espai

3) Acabament de la urbanització del Passeig.

Ara ha finalitzat la primera fase de l’etapa de discussió i diagnòstic, les conclusions de la qual es presentaran en un document, el mes de setembre, en una assemblea amb l’assistència de les persones que han participat.

En aquest acte s’anunciarà l’inici de la segona fase d’aquesta primera etapa, amb una previsió de finalització cap al més de març del 2017. Es continuaran les trobades informatives i d’anàlisi amb diferents col·lectius relacionats amb l’espai central i amb representants de tota la ciutat. Aquesta segona fase inclourà l’encàrrec de diferents estudis que donin validesa tècnica a les propostes presentades i un seguit d’actuacions per avançar en l’elaboració del projecte.

La tinenta d’alcalde de l’àrea de Territori i Sostenibilitat, Glòria Rubio, considera que “aquestes actuacions han d’intervenir en els diferents elements que hi conflueixen en aquest espai, com l’activitat econòmica i comercial, l’activitat cultural, la mobilitat, el paisatge, les edificacions soterrades o les solucions a la protecció solar del Passeig”.

Finalitzada aquesta segona fase i, per tant, la primera etapa, el pas següent serà la presentació de la proposta, que serà exposada i debatuda durant la primavera del 2017, amb la perspectiva de tenir un projecte definitiu a finals de l’any vinent.