PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Contracte Programa 2016-2019 entre la Generalitat i l’Ajuntament de Sabadell permetrà reforçar diversos serveis de caràcter social a la ciutat

Entre les millores, l’acord permetrà un increment dels professionals dels Serveis Socials Bàsics i de l’EAIA per assolir les ràtios marcades per la normativa i també Presentació Contracte Programacontempla noves línies de col·laboració

El Govern de Sabadell ha valorat molt positivament el Contracte Programa 2016-2019 assolit entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament, que permetrà intensificar i millorar diversos serveis de caràcter social a la ciutat. Entre les fites, el Contracte farà possible un increment de professionals dels Serveis Socials Bàsics (SSB) de Sabadell i de l’Equip d’Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA). Així mateix, es contemplen noves línies de col·laboració com ara la posada en marxa d’un nou Servei d’Integració Familiar en família extensa (SIFE), adreçat a famílies que acullen un menor, o la inclusió dins el Contracte Programa de recursos de la Generalitat per al foment i suport de l’associacionisme i el voluntariat.

Aquest matí, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha presentat els Contracte Programa amb ajuntaments i consells comarcals de Barcelona. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i del regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez. Els Contracte Programa són plurianuals i estableixen un marc de coordinació, cooperació i col·laboració entre la Generalitat i els ens locals per permetre una prestació i gestió dels serveis socials responent a criteris de coresponsabilitat, transparència, equitat territorial i optimització dels serveis.

En paraules de l’alcalde, Juli Fernàndez, “com a govern de la ciutat tenim molt clar que les necessitats dels nostres veïns i veïnes son la nostra prioritat i, de manera molt especial, de tots aquells col·lectius i persones que són més vulnerables i que més pateixen. Per això el treball coordinat i la suma d’esforços i recursos a l’àmbit social entre l’Ajuntament i la Generalitat és fonamental i es materialitza a traves d’aquest Contracte Programa 2016-2019 que signem avui. Això és tradueix en més recursos per poder millorar les situacions i la qualitat de vida de milers de sabadellencs i sabadellenques”.

Per la seva part, el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha destacat que “estem molt satisfets de l’acord assolit perquè la col·laboració entre totes dues administracions es traduirà en millores com l’increment en 4 anys –fins al 2019—de 6,5 professionals als Serveis Socials Bàsics i de 3 més a l’EAIA, que ens permetran adaptar les ràtios a les normatives vigents. D’aquest increment, abans d’acabar aquest 2016, ja haurem incorporat 2 nous professionals al territori i 2 a l’EAIA”.

Així mateix, Gabriel Fernàndez, ha comentat que “hem assolit importants fites en matèries com la integració de persones nouvingudes o nous serveis adreçats a famílies que acullin menors, però tenim encara reptes pendents i continuarem treballant conjuntament amb la Generalitat per resoldre temes com ara el finançament i priorització de l’atenció a la infància i joventut en risc d’exclusió”.

A més de l’ampliació dels Professionals als SSB i a l’EAIA, el Contracte Programa preveu per aquest 2016, una aportació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de 19.401 euros, per al nou Servei d’Integració Familiar en Família Extensa (SIFE), adreçat a les famílies que acullen un menor amb l’objectiu de donar la millor resposta possible a les necessitats dels menors tutelats per la Generalitat i que, per diferents motius, no poden romandre amb la seva família d’origen.

També es preveu un increment de prop de 77.700 euros per al Servei prelaboral, per afavorir la integració laboral de persones amb problemes de salut mental.

Entre les accions es contempla, per primera vegada al Contracte Programa, finançament per al foment i suport de l’associacionisme i el voluntariat, amb una partida per aquest any de 5.000 euros. Així mateix, s’incrementa en prop de 20.700 euros l’aportació per al transport adaptat i en 9.770 euros la destinada a l’acollida i integració de persones nouvingudes.