PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La Biblioteca dels Safareigs incorpora material audiovisual procedent de L’Estruch

Es tracta d’audiovisuals de teatre, dansa i circ safareigs12

La fàbrica de creació de les arts en viu L’Estruch cedeix més d’una vintena d’audiovisuals de companyies de teatre, dansa i circ a la Biblioteca dels Safareigs. Ambdós equipaments municipals es troben situats a pocs metres de distància, al barri de la Creu Alta de Sabadell.

L'Estruch és un centre que treballa amb la ferma voluntat de ser un referent en l'acolliment i suport als creadors, especialment pel que fa a la dansa, la imatge i les arts visuals, tant en l’àmbit català com de la resta de l'Estat i, fins i tot, internacionalment.

La Biblioteca dels Safareigs forma part de la xarxa de biblioteques municipals de la ciutat i disposa d’un fons especial sobre el món de les arts escèniques, concretament teatre, dansa i circ. Part del fons especial és la donació d’obres de teatre que va rebre del Teatre Sant Vicenç l’any 2007. La seva creació i dinamització arrela en la proximitat física i la seva relació amb l'safareigsdins12Estruch i el mateix Teatre Sant Vicenç.

La donació està formada per una cinquantena de DVD, que comprenen filmacions d’espectacles sencers o diferents fragments que il·lustren la trajectòria d’artistes i companyies com Senza Tempo, Thomas Noone Dance, la companyia Brodas, Lenz Rifrazioni, la companyia Roberto G. Alonso, Atempo Circ, entre altres. A més, també hi ha material divers en paper. En total, doncs, el fons consta d’una setantena d’obres.

Tots els documents han estat catalogats i classificats per la biblioteca. Es poden consultar a sala i són accessibles per mitjà del catàleg bibliogràfic de les Biblioteques Municipals de Sabadell i la província de Barcelona, i disponibles per al servei de préstec. Aquest donatiu consolida la relació de l’Estruch amb la biblioteca del barri.

Com a activitats complementàries, la Biblioteca –conjuntament amb l’Estruch i el Teatre Sant Vicenç– duu a terme un nou club de lectures teatrals, que s’emmarca dins d’un projecte impulsat pel Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i el Servei de Biblioteques (SB) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.