PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

36 joves inicien enguany estudis d’anglès o francès becats per l’Ajuntament i per 12 escoles d’idiomes de la ciutat

Ahir es va formalitzar el compromís entre els alumnes i les escoles perquè els nois i noies estudiïn dos cursos d’un idioma de forma gratuïta beques idiomes

El Casal Pere Quart va acollir ahir al vespre l’acte de lliurament de les beques que l’Ajuntament i 12 escoles d’idiomes de la ciutat han atorgat a joves en situació econòmica desafavorida. Durant la trobada es va formalitzar el compromís entre els alumnes i les escoles, que permetrà que els nois i noies estudiïn anglès o francès de manera gratuïta durant dos nivells acadèmics. En aquesta segona edició dels ajuts, s’han concedit un total de 36 beques, doblant així les atorgades a la convocatòria anterior (quan se’n van donar 18) i s’han incrementat de 8 a 12 el nombre d’escoles d’idiomes participants. Així mateix, s’hi ha incorporat la possibilitat d’estudiar francès. Els ajuts s’adrecen a nois i noies 2n cicle d'ESO, batxillerat i cicles formatius.

El tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha comentat que les beques “formen part de les mesures per fomentar la cohesió social i l’èxit educatiu d’infants i joves, que de fet són els eixos fonamentals d’acció de la Regidoria d’Educació. En aquest sentit, volem continuar avançant perquè el nivell de coneixement d’un idioma no esdevingui una barrera per ningú en el seu futur personal o professional”.

Les escoles d’idiomes que fan possible el projecte són: Alliance Française, Britannia Language Technology, Canada Place, Clarence House, FIAC, Fun English School, Hopin, International House, Quality Languages, Sabadell High School, Selca i What’s Up Sabadell. Totes ofereixen les beques de forma altruista.