PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Alumnes de totes les edats participen en el Cicle de Cinema del Ciutat i Escola

A hores d’ara l’activitat compta amb prop de 2.150 inscrits i les inscripcions continuen obertes

Ja s’han iniciat les projeccions del Cicle de Cinema inclòs al programa municipal Ciutat i Escola. Aquesta activitat, que es desenvolupa al llarg de tot el curs, té entre els seus objectius acostar els participants al llenguatge cinematogràfic a través de pel·lícules de qualitat reconeguda i aprofitar els valors pedagògics d’aquest art, tant pel que fa a l’aprenentatge de continguts com de valors de ciutadania. El cicle ofereix projeccions al Cinema Imperial, amb opcions per a diferents edats, des d’infantil i primària fins a escoles d’adults, passant per secundària, batxillerat i formació professional. A hores d’ara, el cicle compta ja amb prop de 2.150 inscrits. Les inscripcions continuen obertes.

El cicle l’organitza la Regidoria d’Educació, amb la col·laboració del Centre de Normalització Lingüística de Sabadell i Cinema per a Estudiants i proposa un total de 9 pel·lícules de gèneres diferents que volen acostar l’alumnat a la lectura artística i a l’anàlisi del llenguatge audiovisual, afavorint alhora la interpretació crítica de les pel·lícules. Així mateix, es projectaran cintes en diferents llengües –català, anglès i francès–. Tots els films van acompanyats de materials diversos per treballar a l’aula (dossier, proposta d’activitats interactives, jocs, tràilers, etc.) i el dia de la projecció es porta a terme una introducció audiovisual abans de la projecció.

Enguany, ha obert el cicle la projecció del film “Del revés” (Inside Out), que entre dilluns i dimarts passat van veure més de 500 alumnes d’entre 8 i 12 anys de 9 centres educatius de la ciutat. Durant el curs es projectaran Pride, El cor, Amb totes les nostres forces, Ell em va posar Malala, L’extraordinari viatge de T.S. Spivet, Mart, Ernest i Celestine i El llibre de la Selva. Algunes de les pel·lícules es projectaran doblades al català i altres en versió original en anglès o francès i subtitulades.

Amb la selecció de pel·lícules d’aquest curs, i a més dels objectius generals del cicle, s’han volgut mostrar valors com l’esforç, la constància i la paciència per mitjà de personatges que lluiten pels seus ideals. També apropar l’alumnat a la ciència i la tecnologia, fomentar el visionat de pel·lícules en diferents idiomes i oferir adaptacions d’obres literàries.

Més informació