PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Campanya a espais i places de la ciutat per una tinença responsable d’animals

L’Ajuntament de Sabadell ha iniciat una campanya de conscienciació per una tinença responsable d’animals de companyia, amb la instal·lació a diferents punts de la ciutat  animalsd’elements amb missatges que fan crida a la responsabilitat ciutadana. Els punts han estat escollits per tractar-se de llocs freqüentats per persones amb gossos i on es vol preservar una bona convivència.

La campanya està formada per 14 torretes publicitàries amb quatre missatges de sensibilització concrets: identificar i registrar l’animal, recollir les deposicions per mantenir neta la ciutat, portar-lo lligat quan surti a passejar i promoure l’adopció en comptes de la compra.

Els punts on s’han instal·lat els tòtems són: Parc de Catalunya (zona tirolina),la plaça de l’Argub, la glorieta del Parc Taulí, la plaça de Cristóbal Ramos, la plaça de Picasso, la plaça de Vila Arrufat, la plaça de Pompeu Fabra, la plaça de les Termes, la plaça del Vallès, el Parc del Nord, la plaça del Treball, la plaça del Pla de l’Amor, parc de Can Gambús i la plaça dels Gegants de Gràcia.

El regidor del programa de Benestar Animal, Miquel Soler, ha presentat avui, a la plaça de Vila Arrufat, la campanya i l’ha emmarcat en el seguit d’accions que des de fa un any es duen a terme en favor del benestar animal. Soler ha assenyalat que “la campanya recull molts temes sorgits a la Taula Assessora de Benestar Animal, com ara l’adopció. Arriba el Nadal i és un bon moment per acollir una vida a casa, però des de la reflexió i la responsabilitat, no incorporar un animal formant part d’un regal o producte del caprici. A les protectores hi ha molts animals que estan esperant una oportunitat perquè se n’ocupin d’ells”.

El regidor ha insistit també en la importància de posar el xip i de fer la inscripció obligatòria al cens municipal, i del manteniment de la neteja de l’espai públic. Sobre aquest punt, Soler ha remarcat que “és una petita part de persones propietàries que actuen de forma incívica però la seva acció es veu molt. Segurament qui fa això té una cultura incívica en altres temes i hem de treballar perquè no sigui així”. El regidor ha recordat que a la ciutat ja s’han pres mesures, com l’augment de l’import de les sancions (fins a 400 euros per als reincidents).

Imatge de la campanya